OFFER FOR ARRANGØRROT: Ezinne Okparaebo hadde godfølelsen etter å ha krysset mållinja i Sveits søndag. Godfølelsen ble aldri tidfestet av arrangøren. Foto: Fredrik Solstad VG

Arrangørtabbe ødela for Ezinne: - Veldig frustrert

Det som skulle bli Ezinne Okparaebos siste stevne på jakt etter det særnorske OL-kravet, ble ødelagt av en håpløs arrangørtabbe.

Artikkelen er over tre år gammel

Okparaebo krysset mållinja i Sveits i god tro på at hun hadde levert løp innenfor det norske OL-kravet på 11.20. I stedet endte løpet først med forvirring, deretter i fortvilelse.

Lystavla der vinnertiden skulle stå, var svart.

Les også: Særnorsk krav: Ezinne er ikke OL-klar

For å rette opp egen feil tilbød arrangøren Ezinne en ny mulighet. Startpistolen smalt etter 30 meter, klokka hadde ikke startet denne gangen heller.

Les også: Ezinnes spektakulære trappehopp sett av millioner

Følelsen av personlig rekord

- Jeg ble selvfølgelig lei meg og veldig frustrert med en gang etterpå, sier Ezinne Okparaebo til VG om det første av i alt tre hundremetere hun startet på søndag.

– Jeg vant løpet, og slo ei som har løpt fort før i år, forteller Okparaebo, noen timer etter skandaleløpet i Sveits.

Løperen hun slo var Mujinga Kambodji, som har løpt på 11.14.

- Det kunne vært pers, men vanskelig å vite da man ikke får tiden. Det var et løp bra med tanke på EM og OL og jeg tar med det gode opplevelsen og ser fremover, legger hun til.

Les også: Kanonløp av Bjerkeli Grøvdal i Roma: - Rett og slett en kjempetid

Fortvilelsen etter arrangørtabben har i løpet av ettermiddagstimene lagt seg, men sprinteren er klar på at godfølelsen er viktig å ta med seg videre.

– Jeg tenkte at jeg hadde satt ny «pers», eller hvertfall bortimot «pers», idet jeg krysset mållinja. Som regel ser man jo tida da man kommer i mål, men den kom ikke opp. Det tok 10 minutter før jeg fikk beskjed om hva som hadde skjedd. Da gikk jeg opp i sekretariatet og spurte. Der fikk jeg beskjeden «Beklager, men dessverre fikk vi ikke tatt tiden din», forteller Ezinne til VG søndag kveld.

Okparaebos personlige rekord er på 11.10, ett tidel bedre enn det som er det norske OL-kravet til Rio, et krav som er 12 hundredeler strengere enn det internasjonale kravet.

På planen som er langt for sesongen 2016 stod løpet i Sveits det siste stevnet Okparaebo skulle bruke for å kvalifisere seg til OL, foruten EM. Slik forblir planen.

– Det her skulle i følge min plan være det siste løpet, og jeg har ikke tenkt å gå bort fra den planen. Jeg trenger hvile nå, sier Okparaebo, som mandag drar hjem til Norge for å lade opp til EM i Amsterdam.

Les også: Ingebrigtsen misset OL-kravet med et halvt sekund

Fikk løpe igjen - mer tidstrøbbel

Hvile ble det lite av søndag, da det første løpet gikk i vasket prøvde arrangørene i La Chaux-de-Fonds å rette opp egen tabbe ved å gi Okparaebo muligheten til å løpe en gang til.

– De spurte om jeg ville løpe igjen, men det var jo få som ville bli med på det. Det var like før 200-meteren skulle gå, så det skjønner jeg jo. To stykker ble med etter hvert, men da vi hadde løpt 30 meter smalt det fra pistolen igjen. Det var nok tidstrøbbel da også antar jeg, forteller Okparaebo som tar med seg mange positive svar fra løpet i Sveits.

– Jeg tar med meg mye positivt videre. Jeg har fått til ting jeg har jobbet med på trening, ting stemte bedre i dag. I finalen ble det 11.31, men da var jeg sliten både mentalt og fysisk, fortsatte Okparaebo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder