I FORM: Ezinne Okparaebo tikket inn på 11.19 under semifinalen på 100 m under NM i friidrett i Haugesund. Det er ny mesterskapsrekord, og bare ni hundredeler bak egen personlig rekord, satt i 2012-OL. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Okparaebo med årsbeste og mesterskapsrekord tre uker før VM

... og timer senere vant hun sin 11. strake NM-tittel på 100 m

HAUGESUND (VG) I nesten perfekte forhold suste Ezinne Okparaebo inn til årsbeste på 11.19 - bare tre uker før VM i Bejing starter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Noe kjølig, men med perfekte vindforhold, viste Ezinne Okparaebo (27) at hun er på vei til å prikke inn VM-formen. Med 1,9 m/s med vind i ryggen klokket hun inn på tiden 11.19 under semifinalen i NM i Haugesund.

I heatet var hun overlegen, og dermed er sprinteren på god vei mot sitt 11. strake NM-gull på 100 meter. 11.19 er også en forbedring av hennes egen mesterskapsrekord, som tidligere lød på 11.30.

– Jeg fikk perfekte forhold i denne semifinalen og måtte bare gi på. Men det var ikke noe perfekt løp, så jeg mener jeg har mer å gå på, sier hun til NTB.

– Hva manglet?

– Jeg kan bli enda mer aggressiv i starten, og så kan jeg avslutte enda litt sterkere. Jeg må stå på helt til målstreken, forklarer sprinteren.

Timer senere var hun også først over den da finalen ble løpt. Men i noe kjølig vær, motvind og pjuskregn, var ikke tiden noe å skryte av. Med 11.71 vant hun foran Ida Bakke Hansen (12.17) og Helene Rønningen (12.22).

– Det var en skikkelig fight, men ikke med meg selv eller andre. Det var en kamp mot vinden, sier Okparaebo til VG.

– Men det viktigste her var å ikke bli skadet. Jeg ser mot VM, og semifinalen var mitt «finaleløp». Jeg viste at formen er inne, fortsetter hun etter å ha tatt sin 11. strake NM-tittel på 100 meteren.

Jays NM-mester med knapp margin: Under VM-kravet

– Jeg er ikke lei, for jeg har lyst til å se tilbake å tenke: Så gøy det var! Jeg blir så å si aldri fornøyd med det jeg gjør, men da kan jeg se tilbake etter karrieren og se at jeg faktisk tok 11 NM-titler på rad, sier en smilende og glad Ezinne Okparaebo.

Det er ikke lenge siden Ezinne Okparaebo ble VM-klar etter å ha løpt på 11.24 i Madrid, og nå skal hun trene med gutter for å komme i så god form som overhodet mulig under VM i Bejing.

– Jeg skal komme meg på trening med gutter på mitt nivå, og så skal jeg terpe på teknikken. Det harde treningen er gjort, for hvis jeg ikke er godt trent nå, så blir jeg det ikke til VM, sier hun, som ikke er sikker på om det blir konkurranser før VM eller ikke.

Semifinaleløpet på 11.19 er imidlertid fortsatt et lite stykke bak målsettingen før sesongen, som var å se 10-tallet.

I 2013-VM løp Okparaebo på 11.41 og røk ut i semifinalen. 11.19 hadde heller ikke vært godt nok til å være i finaleheatet da.

Fikk du med deg? Gråtkvalt Vukicevic Demidov skadet under oppvarmingen til comeback-løpet.

En god søknad til Kongepokalen er det imidlertid. Den har også hekkeløper Isabelle Pedersen (23) lyst på, noe hun var hun tydelig på etter å ha vært suveren på 100 m hekk-finalen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder