MEDALJEN GLAPP SÅVIDT: Ezinne Okparaebo (t.v.) ble slått av den nederlandske gullvinneren Dafne Schippersat (i midten) og sølvvinner Dina Asher-Smith (t.h.). Men opp til bronsemedaljen var det snakk om centimetere for den norske sprinteren.
MEDALJEN GLAPP SÅVIDT: Ezinne Okparaebo (t.v.) ble slått av den nederlandske gullvinneren Dafne Schippersat (i midten) og sølvvinner Dina Asher-Smith (t.h.). Men opp til bronsemedaljen var det snakk om centimetere for den norske sprinteren. Foto:Petr David Josek,Ap

Okparaebo-trener om EM-løpet: - Helt fantastisk

Trolig ikke tilbake i konkurranse før juni

FRIIDRETT

Må ta igjen en måned med tapt trening etter EM-overraskelsen

Ezinne Okparaebo (27) var så nær bronsemedaljen i
innendørs-EM at trener Olav Magne Tveitå krevde å få se «fotofinish»-bildene etter at hun hadde satt norsk rekord med tiden 7,10 på 60 meter innendørs i Praha.

Publisert: Oppdatert: 09.03.15 12:44

– Det var et helt fantastisk løp som overgikk det jeg hadde forventet. Jeg hadde ikke trodd at hun kunne komme med i medaljestriden. Dette løpet ville gitt medalje et hvilket som helst annet år, men nivået har tatt seg veldig opp, sier Tveitå til VG.

Les også:Norsk skøytesensasjon - «skjønner ikke hva som har skjedd»

Nederlandske Dafne Schippers spurtet inn til EM-gull med tiden 7,05 foran britiske Dina Asher-Smith på 7,08. Tyske Verena Saier fikk bronsen med tiden 7,09, men Tveitå trodde hans elev var først over målstreken.

– Jeg ville ikke godta resultatet før jeg fikk se bildet. Da så jeg at Ezinne passerte med litt vridd kropp, og Sailer ble dømt foran. Det var helt greit, sier Tveitå.

Hovedpersonen selv var skuffet over å gå glipp av tredjeplassen, men dagen etter løpet er hun veldig fornøyd med egen innsats.

– Når jeg setter det i perspektiv så er det veldig, veldig bra. Det er små marginer som gjør at det ikke ble medalje, sier Okparaebo til VG.

Les også:Petter Solberg stjerne i «Top Gear»

Skadeproblemer

Den norske sprinteren hadde ambisjoner om medalje før mesterskapet, men har ikke hatt en optimal oppkjøring i vinter. En fotskade har skapt problemer og satt en demper på treningsgrunnlaget.

– Grunntreningen gikk fint, men det ble verre da vi skulle trene ren fart. Det skulle vare i seks uker, men hun fikk bare med seg halvannen. Vi kan bare spekulere i hva det kunne vært hvis hun hadde fått trent normalt, sier Tveitå.

– Jeg hadde håpet på medalje, men på grunn av skaden var det usikkert om jeg skulle være med. Vi har derfor ikke tatt oppkjøringen for seriøst, og sånn sett er det te veldig bra. Dessuten forbedret jeg meg i hvert løp, og det er veldig gledelig, sier 27-åringen som var gjest i TV-programmet «Spårt» i VG i januar.

Hun løp på 7,17 og 7,15 i kvalifiseringen før det altså ble endra bedre i finalen.

– Jeg gjorde alt jeg skulle gjøre i finalen, men må kanskje trene litt ekstra på å dukke frem over målstreken. Dette var veldig bra med tanke på at jeg har gått glipp av en måned med sprinttrening, sier Okparaebo.

Konkurransepause frem til juni

Det er nå Okparaebo skal ta igjen det tapte fra i vinter, og det blir neppe konkurranse igjen før i juni. Sesongens store mål er selvfølgelig VM i Beijing i slutten av august.

– Dette EM-løpet var nok et lite vendepunkt i karrieren, og nå er det på tide at hun kommer seg til en finale i VM. Det bør være et mål, uten at vi har snakket om det, sier Tveitå.

Hun har 11.10 som personlig rekord på 100 meter utendørs, og trener Tveitå mener det er fullt mulig å komme under 11 sekunder i løpet av sesongen.

– Jeg tenker ikke så mye på 11-sekundersgrensa, men hvis jeg gjør det jeg skal fremover så kommer jeg forhåpentligvis under den tiden, sier en av Europas raskeste kvinner.

PS! Lørdag tok Henrik Ingebrigtsen EM-bronse på 3000 meter. Det var Norges første medalje i innendørs-EM på fire år.

Her kan du lese mer om