SOLID STYKKE MANN: Ihab Abdelrahman El Sayed blir en hard konkurrent for Andreas Thorkildsen på Bislett 11. juni. Her er han i aksjon under fjorårets VM i Moskva. Foto: Reuters

Henter denne kjempen til Bislett Games for å slå Thorkildsen

Ihab Abdelrahman El Sayed (25) har mye kraft å legge i spydet når han møter Andreas Thorkildsen (32) og resten av verdenseliten på Bislett i juni.

 • Lillian Holden
 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over seks år gammel

El Sayed er et solid skue når han entrer stadion. Egypteren er ikke mindre enn to meter lang og veier respektable 110 kilo.

- Det er alltid spennende med nye navn. Han er jo ikke helt ukjent, men han har hatt sitt gjennombrudd i år. Det er kult når det kommer en ny kar som bare dunker på, sier Bislett Games-general Steinar Hoen til VG.

El Sayed har nylig satt ny årsbeste i verden, med 89,21 meter. Det ga ham seieren i Diamons League-stevnet i Shanghai forrige helg. I tillegg til å være årsbeste i verden, var kastet også det lengste friidrettsverden har sett siden 2011.

KONKURRANSEKLAR: Andreas Thorkildsen. Foto: Nils Bjåland, VG

Sesongåpner snart

Den 11. juni tar El Sayed med seg alle sine 110 kilo og 200 centimeter inn på løpebanen under Bislett Games. Der skal han møte hele verdenseliten i spyd - deriblant Thorkildsen.

Den norske spydhelten har ennå ikke sesongåpnet, det gjør han under Prefontaine Classic i Eugene 30.-31. mai. For tiden er han i USA på treningsleir.

- Det ryktes at Andreas er skikkelig på gang og i en fryktinngytende form. Han er jo en levende legende, og håpet er at han får en «ny» start på karrieren nå etter et par år hvor han ikke har vært best i verden. Ingenting er bedre for norsk friidrett enn om Andreas er i form og kan kaste langt, sier Hoen.

Ikke en eneste en av Thorkildsens erkerivaler har meldt pass til stevnet på Bislett. I tillegg til kjempen fra Egypt stiller blant annet også Tero Pitkämäki, Vítezslav Veselý, Keshorn Walcott, Dmitri Tarabin, Julius Yego og Antti Ruuskanen.

Mistet Bolt

I mange år har Usain Bolt vært det store trekkplasteret under Bislett Games. I år har jamaicaneren valgt å takke nei, og det har gjort at arrangørene har lagt opp stevnet litt annerledes.

- Måten vi fordeler penger på blir litt annerledes når vi ikke har Bolt. På banen blir ting nesten bedre uten Usain, fordi vi kan hente utøvere som sørger for bedre nivå i andre øvelser. Men vi kommer til å savne ham, ikke minst utenfor banen, sier Hoen.

Under sine opphold i Oslo har Bolt pleid å delta på flere utenomsportslige arrangementer. I år har Bislett Games hentet Carl Lewis, som blir trekkplasteret i Bolts fravær.

- Han er kanskje det eneste navnet utenom Bolt som kan utløse den samme «wow»-faktoren som Usain, sier Hoen.

Les også

 1. Doptatte Gay blir saksøkt av treneren

  Sprintstjernen Tyson Gay blir saksøkt av sin gamle trener Jon Drummond.
 2. Ingen norske friidrettsutøvere til Diamond League i Shanghai

  Sportssjef Ronny Nilsen melder om gode sesongforberedelser, men først 31.
 3. Kun bonus om Kallur blir EM-klar

  Sverige må etter all sannsynlighet klare seg uten sin friidrettsyndling, Susanna Kallur (33), i nok et mesterskap.
 4. Dop-Gay: - Betaler tilbake tre millioner

  Tyson Gay (31) - verdens raskeste mann etter Usain Bolt - betaler tilbake tre millioner kroner i start og prispenger som…

Flere artikler

 1. Thorkildsen: Spretten tilbake i bena

 2. Usain Bolt starter ikke på Bislett

 3. Thorkildsen: Vil ha strengere straffer

 4. Thorkildsen: - Håper jeg kan skremme livskiten ut av dem

 5. Thorkildsen: Uaktuelt med VM

Fra andre aviser

 1. Thorkildsens skade gjør at spyd fjernes fra Bislett Games

  Bergens Tidende
 2. Stjerneløft for Bislett Games

  Bergens Tidende
 3. Ingen Bolt til Bislett Games

  Bergens Tidende
 4. Ny nøtt for Thorkildsen

  Bergens Tidende
 5. Stjerneløft for Bislett Games

  Aftenposten
 6. Ny nøtt for Thorkildsen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no