Finaleklare Jakob Ingebrigtsen: – Jeg har mye mer å gi

DOHA (VG) Jakob Ingebrigtsen (19) føler med sin utslåtte storebror Filip (26). Selv lover han bånn gass i VM-finalen på 1500 meter søndag.

Finaleplassen røk for storebror Filip, men Jakob Ingebrigtsen tok seg trygt til søndagens VM-finale på 1500- meter i Doha. Han ble nummer tre i sitt heat.

– Det kjennes veldig bra ut. Jeg kjenner at jeg har brukt beina, men på den annen side at jeg har mye mer å gi. Mye mer å gi. Jeg gleder meg til finalen der jeg skal prøve å få ut alt, sier Ingebrigtsen til norsk presse.

les også

Finaleplassen røk for Filip Ingebrigtsen etter hundredelsdrama: – Nå har jeg det dritt

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sier seg fornøyd med femti prosent uttelling. Han hadde blandede følelser etter semifinalene, der den ene sønnen lyktes og den andre mislyktes.

– Det er litt av dilemmaet ved å være far og trener. Du må som regel trøste noen, og være glad for noen, men det er betingelser som alle kjenner til, beskriver overfor VG før han hadde rukket å prate med sønnene.

Følg med i VGs friidrettsstudio her.

Låst inne

– Hva betyr det for Jakob at han ikke får med Filip i oppladningen til finalen?

– De er så profesjonelle, så det betyr ikke allverden. Men han er nok lei seg på vegne av broren sin, svarer treneren, som tok frem mobilen for å vise noe til pressen etter at han hadde pratet med Filip og Jakob:

Jakob Ingebrigtsen ble låst inne ved listen i innspurten i semifinalen.

– Jeg tvinger meg sjøl til ikke å bruke krefter, siden jeg ikke hadde noe valg. Jeg kommer ikke frem. Sånn sett er det ekstremt bra med tanke på finalen, sier han, men innrømmer samtidig at han ikke helt visste hvor god kontroll han hadde på situasjonen.

– Jeg har ingenting inne ved listen å gjøre i en finale hvis det ikke er klar bane. Det viktigste man må gjøre er å vite at man får ut alt, slår han fast.

– Jeg elsker å springe løp, men jeg liker ikke å springe uten å få tatt ut alt på slutten, sier Jakob, som møter denne «80-tallshelten» i finalen:

På spørsmål om han ikke behøvde å bruke krefter, svarer han:

– Behøvde og behøvde. Det er det man er ute etter, å komme videre uten å bruke for mange krefter, sier Jakob Ingebrigtsen, som er lei seg for at finaleplassen røk for storebror Filip.

– Ja, det er dumt. Jeg er en av dem som står Filip nærmest, og jeg ønsker at han skal gjøre det bra, men det er nok en grunn til at det blir som det blir, sier Jakob.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder