STOREBROR: Henrik Ingebrigtsen, her under Bislett Games, har slitt med skader de siste årene. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Storebror Ingebrigtsen etter 1500 meter-comebacket: - Godt å få det unnagjort

Henrik Ingebrigtsen (27) hadde ikke løpt en 1500 meter på nesten to år, men i comebacket løp han inn til fjerdeplass.

  • Lillian Holden
Publisert:

– Jeg kunne kanskje hatt en fordel av en litt klarere bane på slutten av løpet, men jeg finner meg en vei. Sånn sett så har jeg det taktiske på plass, men jeg kjenner det er godt å få unnagjort den første 1500 meteren, sier Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsens forrige 1500 meter i konkurranse fant sted under OL i Rio i august 2016. Siden har han hatt skadetrøbbel, og måtte blant annet gjennom en hamstring-operasjon i fjor sommer. Eldstebror Ingebrigtsen har trent seg opp igjen, men har hatt fokus på 5000 meter.

Men i dag sto han på startstreken i et 1500-felt igjen. Etter de første hundre meterne lå 27-åringen på halen av feltet, men midtveis avanserte han noen plasser fremover.

les også

Henrik Ingebrigtsen med maktdemonstrasjon etter skademarerittet

Den siste runden ble rask, og Ingebrigtsen hang greit med. På oppløpet avanserte han voldsomt, passerte løper etter løper, og krysset målstreken som nummer fire.

– Det var for såvidt en positiv utvikling på løpet. Allerede på de første hundre meterne får jeg er lite sjokk - «shit er det er den farten vi skal holde?» Men jeg kommer meg godt i gang, får en posisjon helt bak og sniker, lirker, meg litt fremover i feltet, oppsummerer Ingebrigtsen.

Før løpet hadde han uttalt at han ville vært fornøyd med 3.36, og tiden som blinket mot ham på tavlen etter målgang var 3.35,61.

– Han mangler nok litt selvtillit og godfølelse, og jeg tror dette ga ham positive svar. Når han avslutter såpass godt mot så sterke navn, så er det positivt, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Ingebrigtsen ble beste europeer i løpet, som ble vunnet av amerikanske Matthew Centrowitz med tiden 3.35,22.

les også

Henrik Ingebrigtsen vil dra til Afrika for å løpe favorittdistansen

Rekorduke

Storebror Henrik har opplevd store dager for familien Ingebrigtsen denne uken. Inntil fredag kveld var det han som hadde den norske rekorden på 1500 meter, men på den raske banen i Monaco fredag løp begge de småbrødrene hans, Filip og Jakob, på en bedre tid.

Filip Ingebrigtsen var aller raskest, og satte norsk rekord med 3,30,01. Minstebror Jakob klokket inn på 3.31,18.

Lørdag sørget for øvrig Filip for å ta EM-kravet på 5000 meter.

– Tiden som Henrik løper på i dag vil holde godt i EM. Selv om han antakelig kommer til å få problemer med noen fra sin egen familie, ler NRK-kommentator Jann Post.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder