GLAD: Erik Tysse (t.v.) gratuleres av Ronny Nilsen etter å ha klart OL-kravet. Foto: Scanpix
GLAD: Erik Tysse (t.v.) gratuleres av Ronny Nilsen etter å ha klart OL-kravet. Foto: Scanpix

Tysse klarte OL-kravet

FRIIDRETT

Kappgjengeren Erik Tysse blir innstilt til London-lekene etter at han klarte OL-kravet med tiden 1.21.06 på 20 km i Os søndag. Det var hans første konkurranse etter dopingutestengelsen.

Publisert: Oppdatert: 09.07.12 21:02

Tysse hadde ingen problemer med å komme i mål innenfor Norges Friidrettsforbunds tidskrav. Han var 39 sekunder foran det norske OL-kravet og 1.24 minutter foran kravet fra Det internasjonale friidrettsforbundet.

- Det var utrolig deilig. Støtten jeg fikk fra publikum var ubeskrivelig, sa Tysse til NTB etter målgang.

31-åringen gikk jevnt og solid, og han dro fra den hardeste konkurrenten da 2-3 kilometer gjensto. Han tok til slutt en klar seier.

- Jeg la vekt på å gå jevnt. Jeg tok i litt for mye halvveis, og det ble litt tungt på slutten, men jeg hadde full kontroll. På de to siste rundene bare gikk jeg og nøt at jeg hadde klart OL-kravet, fortalte Tysse.

Tysse fikk to års utestengelse fra idretten etter at han avla positiv dopingprøve i 2010. Han testet positivt på Cera, som er tredje generasjons EPO (bloddoping).

Olympiatoppen tar mandag ut de siste utøverne til London-OL. Friidrettsforbundet sender sin innstilling søndag kveld. Tysses navn er med på listen.

- Det er ingen tvil om at Tysse kommer til å bli innstilt. Han gikk et jevnt løp og klarte kravet med god margin. Dette var en viktig dag for Erik Tysse med tanke på hans videre karriere, sa sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Her kan du lese mer om