FEIRER: Andreas Thorkildsen og president i norges Friidrettsforbund, Svein Arne Hansen, feirer Norges eneste medalje i årets friidretts-VM. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix

Verdensmesteren synes ikke han selv er best

VM-gullvinner Matthias De Zordo til VG Nett: - Jeg var heldig

Andreas Thorkildsen klarte å smile over sølvet på banketten

DAEGU (VG Nett) Her feirer Andreas Thorkildsen (29) sølvet på restaurant i natt koreansk tid. Gullvinner Matthias de Zordo (23) mener at den beste spydkasteren ikke vant VM.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det er selvfølgelig ikke like moro å feire et sølv som et gull, men jeg tar det jeg får i dag, sier Thorkildsen til VG Nett etter å ha sprettet champagnen på avslutningsfesten for den norske troppen i Daegu sent lørdag kveld.

Etter spydfinalen sa han til VG Nett at han ville stå over "bobler" i kveld, men iført dongeribukse og grønn t-trøye - og med sølvmedaljen i hånda - lot Thorkildsen det stå til og skålte for fotografene.

Les også: Thorkildsen trøstet seg med medaljefangsten

Korken forsøkte han å skyte rett i linsen til VGTV, men uten hell - ifølge sølvvinneren på grunn av champagnens kvalitet. Vissheten om at han har vært best i hele år - men for en gangs skyld ikke da det gjaldt som mest - er gnagende for 29-åringen, som delte bord med Jaysuma Ndure og trener Åsmund Martinsen på sølvfesten.

de Zordo mener han var heldig

På pressekonferansen etter spydkonkurransen var det imidlertid tyskeren Matthias de Zordo som hadde den gjeveste plassen midt på podiet etter sitt gullkast på 86,27 meter. Til venstre satt Thorkildsen og leste på et ark, og så like skuffet som han i pressesonen sa rett ut at han var.

VGTV: Sølv-feirende Thorkildsen: - Ikke like moro som gull...

Etter å ha gratulert tyskeren med gullet, stilte VG Nett ham følgende spørsmål:

- Mener du at du er verdens beste spydkaster?

- Nei, svarte de Zordo uten å mukke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENEREN: Matthias de Zordo vant spydfinalen, og fikk plassen i midten på pressekonferansen etterpå. Til v. Andreas Thorkildsen. Til h. Guillermo Martinez. Foto: Øyvind Brenne, VG Nett

De rundt 40 tilstedeværende pressefolkene humret litt, før mannen med italienske røtter fortsatte:

- Andreas er den beste i verden. Han har vært over 90 meter i år. Han er nummer en på listen. Jeg var heldig i dag, ettersom han ikke var i god form i dag.

Thorkildsen innrømmet selv etter konkurransen at han burde slått de Zordo. Men 84,78 i sitt eneste kast opp mot normal standard holdt ikke.

- Jeg har potensial til å kaste over 86 meter, og når han vinner på det, er det ikke bra, sier Thorkildsen.

MED PÅ FEIRINGEN: Jaysuma Saidy Ndure var med på feiringen av sølvmedaljen til Andreas Thorkildsen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix

Treneren: Vi har blitt bortskjemte

På en dårlig dag, hvor han teknisk ikke klarte å få det til å fungere, var lyspunktet at han faktisk reddet inn et VM-sølv. Med friidrettspresident Svein Arne Hansen, sportssjef Ronny Nilsen og de gjenværende norske VM-deltakerne til stede, så kristiansanderen faktisk ut til å klare å nyte kvelden til en viss grad da koreanske retter ble dandert for ham.

- Andreas hadde bare ikke dagen. Når det ikke stemmer, så stemmer det ikke. Det var ikke akkurat det jeg lå og drømte om i natt, men jeg fornøyd med sølv, sier trener Åsmund Martinsen, som avviser spørsmål om det er grunn til bekymring for Thorkildsen etter den for ham svake kastingen.

Les også: Thorkildsen må takle ett tonns trykk for ny VM-jubel

- Vi har blitt veldig bortskjemt med at Andreas har gode dager når det er mesterskap. Det er lite sannsynlig at det bare skal fortsette hver eneste gang, sier Martinsen.

Ndure venter med feiringen

Ifølge sponsorsjef Jacob Lund i DnB Nor ville sølvfesten, som han arrangerte, vare ut i de små, sørkoreanske timer i natt.

Jaysuma Ndure, som løp på sterke 19,95 sekunder i 200 meter-finalen, mottok rosende ord av alle i kveld. I sportssjef Nilsens tale ble han også fremhevet for å ha fått sitt endelige gjennombrudd. Men 27-åringen opprettholdt sitt meget kritiske blikk på 4. plassen.

- Jeg ville vinne medalje, men det gikk ikke. Jeg har ingenting å feire, og har også stevner senere å tenke på, sier Ndure til VG Nett - som i stedet varsler feiring om et års tid.

- I London blir det medaljefeiring, sier en smilende Ndure og tenker på OL.

FESTJENTER: Fra h. Tonje Angelsen, Stine Tomb og Mona Holm ankommer festen, som ble avholdt på en koreansk restaurant 300 meter fra utøverlandsbyen i Daegu. Foto: Øyvind Brenne, VG Nett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder