SENTRAL: Ove Talsnes har vært friidrettslandslagets lege i en mannsalder. Her sitter han sammen med Filip Ingebrigtsen i forbindelse med et pressetreff i EM i Berlin for halvannet år siden. Foto: Bjørn S. Delebekk

Landslagslege corona-syk: – Ble fryktelig dårlig

Friidrettslandslagets mangeårige lege Ove Talsnes (57) ble «fryktelig dårlig» og fikk påvist corona-smitte en uke etter at han kom hjem fra en skitur i østerrikske Ischgl.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over 131 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Jeg merket at noe var galt akkurat en uke etter at jeg kom hjem. Jeg var i karantene fordi jeg kom fra utlandet, men var ute og trimmet og gikk noen skiturer. Jeg følte meg helt oppesen. Etter en skitur ble jeg fryktelig dårlig, forteller Ove Talsnes.

Han var i et reisefølge på fire personer som dro til Ischgl for å stå på ski i begynnelsen av mars. De kom hjem etter en uke, den 14. mars. Det var omtrent da det begynte å vise seg at nettopp Ischgl var arnested for corona-smitten som spredde seg i Norge.

les også

Ingebrigtsen om dramaet: – Tror jeg falt på en høyttaler

Ove Talnes sier at han ikke oppsøkte den «beryktede baren» – det angivelige opphavet til smitten – og holdt seg unna såkalt after ski i alpelandsbyen. Han regnet likevel med at han ville få det, som han uttrykker det.

Han ba om å bli testet etter hjemkomst. Den testen var negativ. Men så ble han dårlig og ville bli testet igjen, før han skulle tilbake på jobb som lege. Da var testen positiv for corona-sykdommen covid-19.

I motsetning til resten av reisefølget, som han forteller ikke er blitt rammet på samme vis som ham, ble han «helt slått ut» av den.

les også

Pappa Ingebrigtsen spekulerte i amputasjon – nå har Henrik operert tåa

– Hodepine. Verk i muskler og ledd. Overalt. Jeg var sliten og nærmest utmattet. Jeg sov i 18 timer. Hodepinen var kanskje den verste. Den var konstant i fem dager, forteller han.

Han er tidligere friidrettsutøver på toppnivå og fortsatt fysisk robust. De siste fem årene har han imidlertid vært plaget av astma, som er regnet som risikofylt underliggende sykdom i forbindelse med corona-sykdom, og han er 57 år gammel.

– Jeg tenkte på det i forhold til astma. Det var både alder og kronisk lungesykdom. Det var ikke spesielt moro, vedgår Ove Talsnes, som føler seg fin igjen nå:

– Nå er jeg bra. Hodepine og muskelsmerte er borte.

les også

Må løse melkesyreproblem til Tokyo-OL

– Du som er sprek, er du overrasket over hvor hardt rammet du ble?

– Jeg er jo ikke vant til å være syk og tenkte ta det var typisk «mannesjuke», at jeg var jævlig pysete. Men det var ubehagelig da det sto på. Heldigvis gikk det ikke ned i lungene. Det var litt vondt i brystet, men jeg fikk ingen problemer med å puste, svarer Ove Talsnes.

Nå har han vært frisk siden sist fredag og lørdag. Om tre dager er tiden hans i isolasjon over.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Friidrett

Flere artikler

 1. Corona-baren

 2. 30 personer forteller: Slik er det å være smittet

 3. Coronasmittede Tom (50) lå ni døgn i koma: – Bare i stand til å eksistere

 4. Coronasmittet mann (48) utskrevet: – Det har vært et mareritt

 5. Kvinne (30) «sannsynligvis» friskmeldt for coronaviruset i Norge

Fra andre aviser

 1. Fire smittede forteller: – Føler at det begynner å bli tungt å puste

  Aftenposten
 2. Nesten halvparten av norsk koronasmitte kommer fra Østerrike. Etterforskningen pekte raskt mot en bartender med norsk navn.

  Aftenposten
 3. Fire smittede forteller: – Føler at det begynner å bli tungt å puste

  Bergens Tidende
 4. Synes myndighetene tok for lett på situasjonen

  Fædrelandsvennen
 5. Kom hjem fra Østerrike med koronavirus

  Fædrelandsvennen
 6. Kristiansandere reiste i karantene på Hovden

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder