DÅRLIG TID: Sven Martin Skagestad under VM i London i fjor, der det ble stopp i kvalifiseringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

U23-gullhelten Skagestad i tidsnød for å rekke EM

Sven Martin Skagestad (23) trodde EM-kravet skulle bli lett match og økte treningsmengden. Nå er han i tidsnød for å kvalifisere seg til mesterskapet i Berlin.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

For et år siden tok diskoskaster Sven Martin Skagestad gull i U23-EM, og ble belønnet med VM-plass i London.

Så du? Karsten Warholm, Filip Ingebrigtsen og Isabelle Pedersen satte alle norsk rekord i helgen.

I år skulle han cruise seg til EM i Berlin, men kravet på 63,50 meter har vist seg som et langt tøffere hinder enn bergenseren hadde trodd det skulle bli.

– Siden det var overkommelig tenkte jeg at jeg kunne bruke året til å trene en del mer og likevel kaste bra, men det har gått ut over kastingen mer enn man skulle trodd, forteller 23-åringen til VG.

På Bislett onsdag forrige uke landet skiven på 60.97 meter. Skagestads sesongbeste er på 61,27 meter. I 2016 perset han på 65,20 meter, godt over det kravet Norges friidrettsforbund (NFIF) har satt.

les også

Filip Ingebrigtsen klarte EM-kravet på 5000 meter

Grunnen til at det er gått tråere i år, er at Skagestad ikke har noen juniormesterskap i år, og ingen store konkurranser før et eventuelt EM i august. Derfor hadde han for første gang på flere år muligheten til å øke treningsmengden. Det var i alle fall det han og treneren tenkte.

– Har dere nedprioritert EM?

– EM er et viktig mål, men siden det bare er ett mesterskap kunne vi tenke litt annerledes.

– Burde dere gjort noe annerledes enn dere har?

– Det er vanskelig å si. Det har vært mange stevner med dårlige forhold og sånt som man ikke kan gjøre noe med. Jeg har fått lite ut av dem, sier 23-åringen.

Nå har han tre muligheter til for å nå den magiske grensen på 63,50 meter. Den første kommer allerede onsdag i svenske Karlstad.

les også

Nå er Grøvdal gullfavoritt i EM: - Bra jeg har det presset

Skagestad forteller at han tross den uventede motgangen ikke har gjort noen, eller vil gjøre noen, endringer på treningsprogrammet.

– Det blir bedre og bedre for hver dag, sier han til VG.

Omskolert veteran manglet 0,01 sekund

Mens Skagestad forventer EM-plass, vil det for Elisabeth Slettum (31) være en ordentlig fjær i hatten.

Det meste av karrieren har hun vært kortsprinter, men fra forrige sesong begynte hun å satse på 400 meter hekk. Slettum er en del av treningsgruppen til verdensmester Karsten Warholm og EM-klare Amalie Iuel under Leif Olav Alnes.

NM-VINNER: I 2015 vant Elisabeth Slettum NM-gull på 200 meter. Nå er det 400 meter hekk som gjelder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Til nå har Iuel og Line Kloster greid kravet på 400 meter hekk på 57,50. På Bislett forrige uke var Slettum kun ett hundredelssekund unna å bli nummer tre, da hun perset på 57,51.

les også

Hekke-Line: – Vil selvfølgelig slå Amalie

les også

EM-håpet Amalie skjermes fra medaljepress

Neste sjanse kommer i svenske Karlstad denne uken. Der håper 31-åringen å ha hundredelene på sin side.

– Jeg tror jeg har en del å gå på. Det er mye jeg kan forbedre meg på ennå, som å tåle melkesyren og å tilpasse stegrytmen, sier utøveren som to ganger har løpt 200 meter flatt i EM.

Forsinket av skadet

En hekkeløper som ikke er veldig bekymret for EM-plassen, selv om han ikke har greid kravet ennå denne sesongen, er Vladimir Vukicevic (27).

Han var ni hundredelssekunder bak EM-kravet på 13,89 da han sesongdebuterte utendørs på 110 meter hekk på Bislett forrige uke.

les også

Hekke-Vukicevic flyttet til Paris for «nysatsing»

Etter innendørs-VM i mars har ting gått på tverke.

– Alt gikk på skinner, men så fikk jeg to småproblemer på rad i lårene mai og juni, forteller han.

Nå er lårene gode igjen og farten er på plass, men Vukicevic merker at utholdenheten til å holde ti hekker ikke er på plass ennå. Det et han likevel sikker på at den er i Berlin fra 6. august. Dit er han sikker på å komme, selv om han ikke skulle greie kravet de neste to ukene.

– Jeg har en god relasjon med Håvard (Tjørhom, sportssjef i NFI) på EM. VI har lagt en plan. Håvard vet hva jeg kan få til. Så lenge jeg bekrefter form kan jeg dra til EM, sier 27-åringen med personlig rekord på 13,54 fra 2016.

PS. Det endelige EM-uttaket offentliggjøres 30. juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder