PÅ EN ANNEN ARENA: Bildene er inspirert av skuespilleren Jane Fondas treningsvideoer på 80-tallet. Foto: Per Heimly/Bislettalliansen

Slik har du ikke sett friidrettsstjernene før

Norges nye hekkedronning Isabelle Pedersen (27) sesongdebuterer på årets VM-stadion i Doha fredag – etter å ha stått frem i retro-fasong, fra før hun ble født, i sosiale medier.

– Aerobic. Jeg vet ikke om det eksisterer lenger? Men med Jane Fonda på 1980-tallet var det virkelig stort, sier Steinar Hoen (48) angående bildene av Isabelle Pedersen, tydelig inspirert av nettopp Fonda.

Norges tidligere europamester i høyde (1994) er stevnesjef og stjernefikser for det årlige Diamond League-stevnet på Bislett 13. juni. Bildene av Isabelle Pedersen og de norske friidrettsstjernen inngår i en serie tatt av fotograf Per Heimly. Alle bildene er tatt i et studio, er blitt redigerte og retusjerte – og bakgrunnsfarger er lagt på i ettertid.

– Hele gjengen har vært strålende å jobbe med, sier Heimly til VG.

Serien begynner med familien Ingebrigtsen som representerer «Bislett-starten» på 1960 og 1970-tallet – i datidens stjerne-look:

RETRO: Trener Gjert Ingebrigtsen «sekunderer» sønnene Jakob (fra venstre), Filip og Henrik. Dette bildet er satt sammen av flere bilder. Foto: Per Heimly/Bislettalliansen

Serien fortsetter med bildene av Karoline Bjerkeli Grøvdal som Grete Waitz-look-a-like:

NY SVEIS: Karoline Bjerkeli Grøvdal har visse likhetstrekk her med den avdøde norske løpedronningen Grete Waitz. Foto: Per Heimly/Bislettalliansen

Neste uke kommer bildeserien som skal representere 1990-tallet. Hvem som vil gjøre det, er hemmelig.

Alt er publisert i sosiale medier, i henhold til nåtidens trend.

– For noe var 1970-tallet det største når det gjelder friidrett og Bislett. Andre trekker frem 1980-tallet med alle rekordene, mens noe mener det var best på 1990-tallet. Og så har du 2000-tallet med Andreas Thorkildsen og Usain Bolt, sier Steinar Hoen.

På spørsmål om hvem og hvilke av bildene som har slått best an, svarer Steinar Hoen med å peke på Jakob Ingebrigtsen antall følgere i det sosiale mediet Instagram: 178.000. Han og de andre i kampanjen er kontraktforpliktet til å dele retro-bildene med sine følgere der.

Pedersen om nedturen: – Vennene mine spurte om jeg var syk

– Men jeg har fått flest kommentarer knyttet til bildene av Gjert Ingebrigtsen og Isabelle Pedersen, og så har mange kommentert hvor slående lik Karoline Bjerkeli Grøvdal er Grete Waitz, sier Steinar Hoen.

Han er på plass i Doha overvære sesongåpningen i friidrettens mest attraktive stevneserie Diamond League. Fem måneder før VM samme sted, er startfeltene ganske tynne. Isabelle Pedersen og diskoskaster Ola Stunes Isene, som nylig satte årsbeste i verden (67,78 meter), er eneste norske utøvere på plass.

Friidretts-gullguttene sammenlignes med Bjørndalen

– Jeg hadde håpet på flere. Men jeg forstår også hvorfor det ikke er det. Det er tidlig i sesongen og Doha måtte flyttes litt frem i tid av hensyn til stafett-VM i Japan i neste uke. Det er flere andre (utøvere) som har valgt å sesongdebutere noe senere, sier Steinar Hoen.

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen er på treningsleir i Flagstaff frem til 11. mai og vil sesongdebutere i Diamond League Stockholm - etter deltagelse i «Trond Mohn Games» i Bergen 22. mai - 30. mai. Det samme er tilfelle med Norges regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk, Karsten Warholm.

Grøvdal slo Ingrid Kristiansens 34 år gamle rekord: – Dette henger høyt for meg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder