SESONGSTART: Henrik Ingebrigtsen vant 3000-meteren under sesongstarten i Fana. Før løpet hadde han store bekymringer. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ukjent skadedrama for Henrik Ingebrigtsen: – Det har vært karrieretruende

FANA (VG) Henrik Ingebrigtsen (28) vant sesongåpningen. Etterpå avslørte han et skadedrama i oppkjøringen, som kunne satt en stopper for karrieren.

– Det har vært karrieretruende helt inntil i går, forteller Gjert Ingebrigtsen, far og trener, til VG.

Sønnen Henrik utdyper:

– 28. februar i EM i Glasgow smalt det i hofta. Siden det har jeg ikke blitt kvitt det helt, og det ble satt inn drastiske tiltak med alternativ trening. Heldigvis har vi ting under kontroll nå, forklarer Henrik Ingebrigtsen til VG.

les også

Filip Ingebrigtsen spurtslått på 1500 meter - seier for Henrik på 3000 meter

Overbelastning i hoften

Det er snakk om en overbelastning i hoften. Ifølge far Gjert har sønnen mistet flere måneder med ordentlig trening.

– Det er tøff business. Han har holdt på noen år, så har vi gjort noen feil opp gjennom som han kjenner nå. Vi skulle bremset litt, men den kunnskapen hadde vi ikke den gang. Det preger han i dag, sier Gjert.

– Jeg har mistet ganske mye trening. Jeg har fått trent løping, men ikke den banetilpassede treningen som Jakob og Filip har fått gjort. Jeg viser i dag at jeg klarer meg greit selv om. Men dette er ikke alt jeg klarer. Jeg er i «dødsdårlig form», sier Henrik og illustrerer gåsetegnene med fingrene.

Onsdag vant han 3000 meteren i sesongåpningen i Fana. Tiden ble 7:52,71. Elzan Bibić fra Serbia kom på andreplass, foran etiopiske Abe Gashahun:

Ikke bekymret for VM

– Jeg har ikke blitt kvitt det helt. Det varte 5-6 uker etter EM. Så måtte jeg gjøre drastiske endringer og alternativ trening. Nå får jeg god oppfølging og det er under kontroll, sier Henrik.

VM går i Doha i månedsskiftet september/oktober.

les også

Jakob Ingebrigtsen syk: – Sesongstarten utsatt på ubestemt tid

– Jeg er ikke bekymret for VM. Men jeg er avhengig av å springe raskt tidlig i sesongen for å kunne stille i de stevnene jeg vil løpe raskt i senere, sier Henrik.

Han har tidligere tatt ett EM-gull, -sølv og -bronse på 1500 meter, i tillegg til et sølv på 5000 meter.

– Han har dette vanvittige konkurransehodet. Det er ekstremt. Jeg håper bare han våkner i morgen og føler seg bra i kroppen, sier Gjert.

Etter planen skal Ingebrigtsen-brødrene løpe i Oordegem i Belgia lørdag (800 meter), deretter i Stockholm den 30. mai. Så følger Roma 7. mai og Bislett Games én uke senere.

Husker du yngstemannen kollapset?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder