NY REKORD: Karsten Warholm jubler etter at han satte ny norsk rekord og vant semifinalen i 400 meter hekk under EM i friidrett i Amsterdam torsdag. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Karsten Warholm (20) kan ta medalje på 400 hekk: Warholm etter ny norsk rekord i EM:– Steike bra!

AMSTERDAM (VG) Multitalentet Karsten Warholm (20) imponerte voldsomt da han vant sitt semifinaleheat på 400 meter hekk og tok seg til EM-finalen fredag kveld med nest beste tid totalt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Steike, det var bra!

Slik reagerte Karsten Warholm da han en stund etter målpassering i det første semifinaleheatet av tre kikket opp på stadionuret.

– Jeg er fornøyd med alt, og det er jækla deilig at folk nå må slutte å mase om Rio. Det var en god cocktail av alt. Jeg sto distansen overraskende godt, tilføyer han mildt sagt sprudlende.

Med 48,84 sekunder fikk han til slutt andre beste tid totalt, 42/100 bak storfavoritten Yasmani Copello Escobar fra Tyrkia.

– Steike bra, det var en liten overraskelse, innrømmer Karsten Warholm da VG konfronterer ham med at han perset med seks tideler og var ett halvt sekund under det særnorske OL-kvalifiseringskravet 49,30.

– Men jeg visste at jeg hadde det i bena, tilføyer ettermiddagens virkelig store overraskelse på den gamle Olympiastadion i Amsterdam.

LES OGSÅ: Olympiatoppen måtte undersøke Tonjes OL-jubelhopp

Ledet fra første passering

Karsten Warholm ledet fra første hekkepassering og over alle de neste, før han krysset mållinjen på 48,84 sekunder. Over den neste siste hekken så han imidlertid ut som «en liten kråke». Det vet han, fordi han må se slik ut. Det har med antall steg og teknikken hans å gjøre.

– Jeg må ikke se ut som en kråke, men det er eneste mulighet jeg har nå. Det er med i beregningen for at jeg skal tape minst mulig. Det vil fortsatt se stygt ut, sier han i pressesonen etter superløpet – med tanke på finalen om 24 timer.

Fra tribunen virket det som om han skulle «miste det» det der og da. Men det var Karsten Warholm aldri redd for. Han er tvert imot veldig fornøyd med hvordan han gjennomførte løpe. Det stemte fra start til mål; helt i henhold til planen.

LES OGSÅ: Ezinne vil ikke snakke om sprintdronningen

Lar seg ikke lure

Men han lar seg ikke lure utpå av VGs åpningsspørsmål:

– Går du for sølv eller bronse i finalen?

– Det er et sånt spørsmål det er dumt å svare på. Jeg fikk gjort det løpet jeg ville gjøre. Målet var å løpe fortest mulig og jeg fikk til en bedre avslutning enn jeg har klart før, svarer han.

Han mener «det er vanskelig» å svare på hva som kan ventes av ham i EM-finalen på 400 meter hekk. Men han skal selvsagt gjøre sitt beste; ingen feil, dundre på gjennom første langside og så stå hele veien inn under oppløpet.

– Det er mye som må gjøres for man kan innkassere en medalje. Jeg vil ikke gjøre den tabben. Dere kan gjerne snakke om det. Men alt er på plass, jeg vil ikke ha noen unnskyldninger hvis det skulle gå dårlig – eller bra, sier Karsten Warholm.

På spørsmål om han erfaring med å løpe to ganger så tett opp til hverandre, svarer han – fortsatt med en snert av «steike!!» - at han kan løpe 10 på rad «hvis jeg vil.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder