UTE: Ezinne Okparaebo ser på resultattavlen etter sitt heat på 100 meter i Rio-OL. Hun ble nummer fire - og tiden holdt ikke til avansement. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Ezinne ute av OL: –  Dette var et slag i ansiktet

RIO/OSLO (VG) OL-eventyret ble kortvarig for Ezinne Okparaebo (28). Løpet og tiden - 11,43 sekunder - var alt for dårlig til å gå videre til semifinalen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette er et slag i ansiktet, sier Ezinne Okparaebo i pressesonen.

Den norske sprinteren ble nummer fire i sitt heat. Dermed måtte hun håpe på å ta seg videre med en av de åtte beste tidene bak 16 direkte kvalifiserte (to beste i hvert heat). Etter syv av åtte heat ble det endelig klart at 11.43 ikke var raskt nok.

Bakgrunn: – OL er nummer én

Hun endte på delt 28. plass tidsmessig, 4/100 bak siste kvalifiserte: Ukrainas Olesya Povkh med 11,39 sekunder.

Regjerende og dobbelt OL-mester på 100 meter, Shelly-Ann Fraser-Pryce fra Jamaica, hadde best tid av alle i innledende heat med 10,96. Nederlands sprintdronning, Dafne Schippers, fikk syvende beste tid med 11,16 sekunder.

– Ikke bra

Dermed er Rio-OL over for Okparaebo. Hun viste gode takter i begynnelsen av sesongen, men har ikke fått det til å stemme gjennom sommeren inkludert EM i Amsterdam for en måned siden.

Les også: VGs Tinder-spørsmål fikk frem Ezinnes latterbrøl

Hun var rask i starten, men stivnet mot slutten av 100-meteren. Hun merket umiddelbart at det ikke var noe kanonløp.

– Jeg skjønte det etter målpassering at det var for dårlig. Det var ikke tiden jeg ønsket. 11,43 i forsøket i OL er ikke bra. Jeg skjønte at det ikke ville holde da jeg så tiden, sier 28-åringen.

Langt unna OL-kravet

Men hun beholdt troen i en liten stund etter heatet sitt.

– Det var ingen supertider i de andre heatene heller, så jeg krysset fingrene en stund for at det skulle gå. Det har gjort det før. Men jeg fikk ikke noen flyt i løpet. Der var anspent. Jeg ville rett og slett for mye, sier Okparaebo.

Hennes årsbeste er 11,27, det internasjonale OL-kravet til IAAF var 11,32 og det særnorske OL-kravet 11,20.

Okparaebo var altså 16/100 bak egen årsbeste, 11/100 bak det internasjonale kravet og 23/100 bak det særnorske kvalifiseringskravet på OL-stadion i natt norsk tid.

Leste du denne? Ikke skremt av supertider

– Ingen vits

– Det gikk bra i starten av sesongen og veldig bra i et løp i Sveits. Men etter det har det bare gått nedover. Dette var ingen opptur, svarer Ezinne Okparaebo på spørsmål om OL ble en gedigen nedtur.

– Det ville være synd å gi seg. Jeg vil ikke gi meg. Men det er klart at man alltid tenker «nå legger jeg opp» etter slikt som dette. Neste år har jeg ikke lyst til at det skal være sånn. Da er det ingen vits, sier den norske sprinteren.

PS! Ezinne Okparaebo var nær ved å gå til OL-finalen i London for fire år siden da hun satte sin gjeldende personlige rekord 11,10. I VM i fjor løp hun på 11,12 i innledende heat og 11,19 i semifinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder