FRA HØYDEN: Filip Ingebrigtsen (f.v), Henrik Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen under «Impossible Games» på Bislett stadion 11. juni. Fredag løper trioen etter alt å dømme i Monaco, etter å ha opphold seg i St. Moritz i flere uker. Foto: Bjørn S. Delebekk

Strenge corona-krav før Monaco-start

Karsten Warholm og Team Ingebrigtsen med Jakob, Filip og Henrik må 72 timer før start avgi en negativ test på covid-19 for å få lov til å løpe i Monacos Diamond League-stevne fredag kveld.

 • Øystein Jarlsbo

– Det gis ingen unntak for det, bekrefter den kjente svenske friidretts-manageren Daniel Wessfeldt overfor VG.

For noen dager siden testet verdensmester og olympiske mester på 3000 meter hinder, Conseslus Kipruto, positivt for covid-19. Kenyaneren er derfor strøket fra startlistene i Monaco, selv om han hevder ikke å ha symptomer på sykdommen, «er i veldig bra form» og hadde en plan om å sette verdensrekord fredag.

– Dessverre var min test, som en del av Monaco-protokollen, positiv. Derfor kan jeg ikke delta i Monaco, skriver Kipruto på sin Instagram-konto.

Daniel Wessfeldt tar hånd om Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen, samt en rekke andre internasjonale friidrettsstjerners sponsoravtaler og stevnedeltagelser. Men på plass i Monaco får han ikke anledning til å omgås sine utøvere på deres strengt smittevernbeskyttede hotell på den franske siden av grensen fra fyrstedømmet Monaco.

Wessfeldt ønsker ikke å svare på spørsmål om hvilke forholdsregler Team Ingebrigtsen, inkludert far og trener Gjert Ingebrigtsen, vil ta med hensyn til deres ankomst til Monaco fra et lengre treningsopphold i sveitsiske St. Moritz.

les også

Klar for høydetrening i St. Moritz etter dobbeltrekord

VG har ikke fått kontakt med Gjert Ingebrigtsen den siste tiden.

Da arrangøren av Diamond League-stevnet i onsdag offentliggjorde navnene på utøverne som torsdag ettermiddag stiller til pressekonferanse, sto imidlertid ingen av brødrene Ingebrigtsen på listen over intervjuobjekter – selv om de på forhånd er presentert som stevnets profiler.

Karsten Warholm (24) og Sveriges verdensrekordholder i stav, Armand Duplantis (20), er blant fem utøvere som mellom 14.00 og 16.00 vil være på plass under pressekonferansen på stadion Stade Louis II.

les også

Utelukker Warholm-duell mot erkerival

I tillegg vil de amerikanske regjerende verdensmesterne Noah Lyles (200 m) og Donavan Brazier (800 m) holde separate pressekonferanser via Zoom i regi av sine managere.

Arrangøren understreker at utøverne ellers ikke vil kunne la seg intervjue i Monaco, hverken på stadion eller utøvernes hotell.

Karsten Warholm reiste etter det VG forstår sammen med sin trener Leif Olav Alnes til Frankrike og Monaco tirsdag. De skal ha sendt arrangøren resultatene av covid-19-tester før avreise og vil bli innkvartert i egen leilighet i Monaco, der de – fortsatt etter det VG forstår – skal tilberede sin egen mat.

les også

Jakob Ingebrigtsen med europarekord på 2000 meter

Duoen skal også ha medbrakt personlig og alt nødvendig utstyr, slik at de slipper være avhengig av det arrangøren stiller til rådighet.

Alle tiltak for å redusere smitterisiko for egen del og med hensyn til andre personer. Etter hjemkomst fra Monaco må Warholm og Alnes i 10 dager karantene som følge av norske myndigheter plasserte Frankrike og Monaco i smittekategorien «rødt» sist torsdag.

les også

Värmland, deler av Danmark og flere europeiske land blir røde

Norges dobbelte verdensmester og regjerende europamester skal etter planen starte klokken 20.42. Det vil være hans første konkurranse på 400 meter hekk denne sesongen. Det vil også være første gang han konkurrerer i Monaco. Karsten Warholm mener at han er i god nok form til å i alle fall tukte Kevin Youngs banerekord 47,60 fra samme år som amerikaneren satte verdensrekord med 46,78 under OL i Barcelona 1992.

Warholms personlige rekord er 46,92, satt i Zürich for ett år siden. Det er tidenes nest raskeste tid på 400 meter hekk.

Mer om

 1. Friidrett
 2. Karsten Warholm
 3. Leif Olav Alnes
 4. Gjert Ingebrigtsen
 5. Jakob Ingebrigtsen

Flere artikler

 1. Utelukker Warholm-duell mot erkerival

 2. Friidrettstjernene får spesialbehandling i NM

 3. Jakob Ingebrigtsen måtte gi tapt igjen

 4. Karsten Warholm: Stockholm-klar i bobil

 5. Rett fra suveren NM-seier til nytt løp: Ingebrigtsen vant med 13 sekunder

Fra andre aviser

 1. Warholm vurderer å droppe Monaco-stevne

  Aftenposten
 2. Warholm og Ingebrigtsen-brødrene påmeldt i Stockholm

  Aftenposten
 3. Svenskene gir Warholm spesialbehandling: Får egen koronasikker parkeringsplass for bobilen

  Aftenposten
 4. Jakob Ingebrigtsen har sagt ja til nytt superstevne

  Aftenposten
 5. Warholm og Ingebrigtsen-brødrene påmeldt i Stockholm

  Fædrelandsvennen
 6. Svenskene gir Warholm spesialbehandling: Får egen koronasikker parkeringsplass for bobilen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no