Filip Ingebrigtsen disket på 1500 meter i EM - fikk ikke medhold etter protest

GLASGOW (VG) Filip Ingebrigtsen (25) spurtet til seier i sitt kval-heat på 1500 meter i friidretts-EM lett på 3.46,50 (årsbeste og pers inne: 3.38,62) - men ble diskvalifisert for å ha tråkket innenfor listen.

Filip Ingebrigtsen ville umiddelbart ikke la seg intervjue i presse-sonen av VG angående diskvalifikasjonen. Han ristet på hodet og gikk raskt gjennom den, til garderoben.

Men lillebror Jakob utbrøt sjokkert, som spørsmål til Filip: - Hva skjer?

Til arrangørens pressetjeneste sa Filip Ingebrigtsen:

– Jeg er frustrert. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg er blitt diskvalifisert. Jeg løp som jeg pleier, det er alltid kontakt i disse løpene. Jeg kjente meg bra, jeg løp bedre enn i Düsseldorf (forrige onsdag). Jeg er forbannet og frustrert.

Etter at juryen hadde avvist protesten, kom han imidlertid tilbake til norsk presse for å gi sitt syn på hendelsen som sendte ham ut av innendørs-EM før finalen.

les også

Henrik Ingebrigtsen: - Viktigst at Jakob tar gullet

Protesten ble levert fordi Norges lagledelse og Filip Ingebrigtsen mener han ble dyttet inn og over listen.

De fikk ikke medhold.

– Den er avvist, både den muntlige og skriftlige, sier Filip Ingebrigtsen til VG.

Han og storebror Henrik mener i likhet med lillebror Jakob at dommeren som disket ham, burde ha blitt sparket ut av mesterskapet. 

Alle tre raste mot avgjørelsen.

Juryen mener imidlertid, ifølge Filip Ingebrigtsen, at konkurrenten som ga ham en dytt måtte det for å unngå å krasje med «synderen» Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen ga klart uttrykk for hva han mener på Twitter:

Filip Ingebrigtsen vedgår at han umiddelbart tenkte "f ..." da det skjedde. Men så slo han det fra seg. Han var nødt til å ta et støtteskritt innenfor listen da han ble dyttet, for å unngå å falle over det tekniske utstyret på indre bane, slik han ser det.

Det har han som kjent dårlig erfaring med, senest fra utendørs-EM i Berlin i august i fjor.

- Det er jævla synd. Nå blir det en kjedelig finale. Det står mellom to, sier Filip Ingebrigtsen - og mener Jakob Ingebrigtsen og polske Marcin Lewandowski, sier Filip Ingebrigtsen til VG.

Arrangøren viste i slow motion, på storskjermen i arenaen, nærbilde - med ring rundt - at Filip Ingebrigtsens fot er innenfor streken mot indre bane.

les også

Warholm dropper dobling i VM - men i EM vil han ta revansj

Filip Ingebrigtsen lå som han pleier inne ved listen hele tiden, og «insisterte» på å holde den posisjonen - slik han har for vane. Det kan virke som om det kostet ham en finaleplass.

Konfrontert med dette, svarer Filip Ingebrigtsen at det ikke var tilfelle denne gangen. Han mener også at det «må bli sånn», litt uryddig løping, innendørs, på en trang og dosert 200 meters bane.

Jakob Ingebrigtsen gikk videre til finalen. De to beste fra hvert heat, pluss tre beste tidene totalt etter topp seks går til finalen. Den går søndag kveld klokken 21.00.

Nylig satte Jakob Ingebrigtsen verdensrekord for juniorer:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder