LANGT FREM: Ingvill Måkestad Bovim trente litt sammen med EM-vinner Sifan Hassan fra Nederland i vinter. Her gratulerer hun etiopieren som ble nederlandsk statsborger i november i fjor. Hassan slo Sveriges Abeba Aregawi med nesten ett sekund i kampen om gullet.

LANGT FREM: Ingvill Måkestad Bovim trente litt sammen med EM-vinner Sifan Hassan fra Nederland i vinter. Her gratulerer hun etiopieren som ble nederlandsk statsborger i november i fjor. Hassan slo Sveriges Abeba Aregawi med nesten ett sekund i kampen om gullet. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Måkestad Bovim: Gleder meg til en amme-fri vinter

- Trenger det for å få utholdenheten jeg mangler

ZÜRICH (VG) Ingvill Måkestad Bovim (33) trenger en vinter uten amming for å få utholdenheten hun trenger til Rio-OL om to år.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Litt dårlig dagsform. Det var kjedelig, for jeg mente at åtte kunne ta bronsemedaljen. Den var åpen. Men jeg var ikke en av dem, sier hun etter 9. plassen på 1500 meteren.

Nederlands Sifan Hassan (21) spurtslo Sveriges Abeba Aregawi (24) i kampen om EM-gullet, som fra rett før klokken ringte bare var en kamp mellom de to eks-etioperne.

Kroppen sa nei

- Jeg var klar over at det skulle eksplodere de siste 500 meterne. Men kroppen min sa nei da det gjensto 200 meter, sier Ingvill Måkestad Bovim - som med 4.08,85 var nær fem sekunder bak vinner Hassan i mål (4.04,18).

- Det var ikke så farlig om det ble 6. plass eller 9. plass, påpeker hun.

Forøvrig Norges tredje 9. plass. Jaysuma Saidy Ndure (30) har oppnådd beste norske plassering i 2014-EM med 6. plass på 100 meteren.

Underforstått: Bronsemedaljen hun mente hun kunne ta, gikk tapt da hun gikk tom rett før siste sving.

- Sisterunden var tung. Det var ikke mye futt i bena, vedgår hun.

Ut av ammetåken

Det var utholdenheten som knekte henne.

Rettere sagt, mangelen på utholdenhet. Ingvill Måkestad Bovim pådro seg en alvorlig skade i akillessenen rett før London-OL for to år siden. Rehabiliteringen «benyttet» hun til å bli gravid med ektemannen, eks OL-seiler Frode Bovim.

IKKE MER Å GI: Ingvill Måkestad Bovim tok 11. plass på 1500 meteren i EM for to år siden. Hun løp for bronsemedalje i kveld, men kroppen hennes «sa nei» da det gjensto 200 meter av finaleløpet. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Frem til nylig har hun ammet lille Ferdinand. Nå er hun ute av ammetåken og gleder seg til å kunne trene masse - kvalitet - gjennom hele kommende vinter etter at konkurransesesongen er over senere i høst.

- Jeg er der til neste år. Det er så mye å gå på. Ett år med god nattesøvn, for eksempel. Ikke opp for å amme to ganger om natten, sier Ingvill Måkestad Bovim i pressesonen under EM-stadion i Zürich.

Rio-OL som 35-åring

- Jeg har ikke hatt lange (trenings) vinteren bak meg. Hadde det vært et helt vanlig år, der alt hadde vært perfekt, ville jeg begynt å lure nå og tenkt «vil du egentlig være med på dette», forklarer hun.

Det vil hun.

Først mot Beijing-VM neste år, deretter hovedmålet Rio-OL 2016 - som 35-åring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder