BESTEMT PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen (49) syntes etter en stund at sønnen hadde pratet lenge og mye nok under pressetreffet i forbindelse med Henrik Ingebrigtsens 1500-meterstart natt til torsdag norsk tid. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Pappa Ingebrigtsen: - Nå har du snakket nok!

Har innført begrenset taletid på telefon

Norges VM-medaljehåp sliter med irritasjon i halsen

BEIJING (VG) Henrik Ingebrigtsen (24) får ikke lov til å snakke så mye som han pleier. Trener og pappa Gjert (49) har også innført restriksjoner når det gjelder taletid i telefonen for Norges største medaljehåp i friidretts-VM.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Nå har du snakket nok!, roper Gjert Ingebrigsten til sønnen i den lille parken utenfor Norges utøverhotell Kuntai her i Beijing.

Da har han allerede en gang litt tidligere antydet at han har brukt stemmebåndet mer enn nok under den tilmålte intervjutiden.

– Det er han som prater mest, svarer Henrik Ingebrigtsen med et skjelmsk smil og nikker mot VGs utsendte reporter.

Luftveisinfeksjon

Det ligger litt alvor i opptrinnet under pressetreffet i forbindelse med Henrik Ingebrigtsens 1500 meterløp i VM.

Friidrettslandslagets lege, Ove Talsnes, bekrefter at Henrik Ingebrigtsen har vært plaget av luftveisinfeksjoner og at det «henger igjen».

Ikke i den forstand at Norges største VM-håp er syk eller svak nå. Det er imidlertid tatt forholdsregler og iverksatt tiltak for at irritasjonen i halsen, som han åpenbart har litt kjenning av under intervjuet med VG, ikke skal blusse opp og innvirke negativt på lunge og løpskapasiteten hans.

SPONSOR-TØYS: Gjert Ingebrigtsen gikk litt i surr med hensyn til bruk av rett t-skjorte under pressetreffet i Beijing tirsdag. Lege Ove Talsnes (bak) ofret sin, mens Henrik Ingebrigtsen forsøkte å dekke over tabben. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

– Han har fortsatt sårbarhet i luftveiene. Det kommer med anstrengelse. Det er i alle fall det vi tror, sier lege Ove Talsnes.

Han forteller at «vi snakket om det» før dagens pressekonferanse, og at Henrik Ingebrigtsen blant andre tiltak har fått beskjed om å snakke mindre i telefonen. Det har han ifølge Talsnes forholdt seg til.

– Har ha fått telefonforbud?

– Nei, det går det ikke an med ungdommen. Men han har forholdt seg til det, lenge. Han har stort sett holdt kjeft, svarer Talsnes humoristisk.

Det er en kjent sak at Henrik Ingebrigtsen er kjent for det motsatte.

LES DENNE: Henrik Ingebrigtsen gjør narr av særnorsk forbud

Tidligere i sommer skrev VG om hans «nye lungeproblemer». Etter sitt skuffende mile-løp på Bislett 11. juni hostet han mye - han «fikk opp» slim - og fortalte at han hadde slitt med «pustesystemet».

Olympiatoppens eksperter anbefalte ham ikke å dra til treningsleir i høyden i St. Moritz. Det gjorde han likevel, fordi en av ekspertene, Erlend Hem, dro ned til Ingebrigsten i Sveits som en slags forsikring.

Han fikk også nye medisiner som hjalp godt.

SOLEKLAR FAVORITT: Asbel Kiprop fra Kenya vant OL-gull 2012 og VM-gull 2013. Han er favoritt til å vinne 1500-meterfinalen i Beijings Fugleredet søndag formiddag norsk tid. Foto:Jean-pierre Amet,Reuters

– Jeg har merket det i alle løp i år. Pusten var det første som «ga etter». Men den nye medisinen fungerer bedre. Sammenliknet med den jeg brukte, har den en bedre langtidseffekt, sa Henrik Ingebrigtsen til VG for snart to måneder siden.

– Utmerket form

Han sa at han hadde funnet svar på pusteproblemene.

For nesten tre år siden, etter 5. plassen i London-OL, gjennomgikk han en operasjon for å få bukt med plager karakterisert som nå: Problemer i øvre lufteveier. Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen fortalte at inngrepet før jul 2012 hadde vært vellykket.

Hit til Beijing brakte Henrik Ingebrigtsen med seg en liten hvit plastkoffert inneholdende medisiner mot irritasjonen i luftveiene.

– Han har kjent det litt i sommer. Han har variert i prestasjonene. Men toppnivået hans er bra. Han har løpt på 3.32 (Paris 4. juli), så han er i utmerket form, understreker landslagslege Ove Talsnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder