TO FORAN: Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) er allerede kvalifisert for to løpsøvelser i Rio-OL, 5000 og 10.000 meter. Kjæresten Vladimir Vukicevic (25) er som henne klar for EM, men er et stykke unna å få tildelt OL-billett. Bildet er tatt i mai i fjor.
TO FORAN: Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) er allerede kvalifisert for to løpsøvelser i Rio-OL, 5000 og 10.000 meter. Kjæresten Vladimir Vukicevic (25) er som henne klar for EM, men er et stykke unna å få tildelt OL-billett. Bildet er tatt i mai i fjor. Foto: Lillian Holden VG

Flyr for å rekke OL-kravet - kjæresten Karoline har allerede tatt to

FRIIDRETT

Vladimir Vukicevic (25) må fly av gårde for å klare OL-kravet på korthekken samtidig som kjæresten Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) starter i  «Drømmemila» på Bislett og allerede er klar for to lengste baneløpene i Rio-OL.

Publisert:

– Karoline kommer jeg først og fremst til å følge med på. Hun er nummer én. Hun er helt rå, og selv om dette ikke er hennes øvelse, er det bra trening for henne, sier Vladimir Vukicevic til VG.

Bakgrunn: Satser på å bli friidrettens superpar

Christina Vukicevic Demidovs lillebror kvalifiserte seg for friidretts-EM da han vant 110 meter hekk i svenske Skara på 13,75 sekunder søndag. Kvalifiseringskravet til europamesterskapet i Amsterdam 6. til 10. juli er 13,90.

Leste du denne? Venter barn med fotballmannen

For sent til London-OL

– Det var er halvrotete løp, på grunn av mye trening blant annet. Mitt beste løp forrige sesong var 13,73 og 2014 var ikke akkurat noen suksess. Jeg løper meg stadig ned, og det går veldig fort nedover, mener han.

Det er imidlertid et stykke ned til OL-kvalifiseringskravet. Det er 13,47 sekunder. Vladimir Vukicevic' personlige rekord er 13,55 sekunder, fra fire år tilbake. Den gang var det såkalte B-kravet – som ikke lenger fins – 13,60 til London-OL.

Vladimir Vukicevic klarte det ikke før fristen, men rett etter at den var utløpt – med andre ord for sent.

Det såkalte A-kravet var 13,52.

Isabelle langt fra OL-kravet

Nå er det bare ett krav: 13,47. Det er åtte hundredeler under Vladimir Vukicevic personlige rekord. Foran Beijing-OL for åtte år siden var A og B-kravet henholdsvis 13,72 og 13,55.

– Jeg har kapasitet til 13,47 nå. Det har jeg trent siden London for å klare. Åtte hundredeler på fire år. Hvis jeg ikke klarer det, har ikke det jeg har holdt på med vært veldig fornuftig, sier Vladimir Vukicevic.

Norges kvinnelige korthekk-håp, Isabelle Pedersen, har heller ikke klar OL-kravet. Pedersen var perset med 12,86 og var fem hundredeler fra å gå til VM-finalen på 100 meter hekk i Beijing i august i fjor. Hennes beste tid denne sesongen er 13,29 – ett hundredel under EM-kravet.

Bakgrunn: Her er det eneste norske lyspunktet i VM (Isabelle Pedersen)

Men langt fra det særnorske OL-kravet 12,90 sekunder.

Isabelle Pedersen starter mot flere hekkeløpere i den ypperste verdenseliten i Bisletts Diamond League-stevne torsdag.

Kjæresten slipper å jage

Vladimir Vukicevic' 110 meter hekk står ikke på programmet. Derfor setter han seg på et fly torsdag ettermiddag, for å dra til tyske Mannheim eller sveitsiske Genève – med OL-kravet i sikte.

– Det ville være deilig å klare det før EM, slik at jeg slipper å ha to ting å tenke på da. På den annen side vil det ene antagelig føre til det andre, sier han.

Han mener at en finaleplass og god plassering i den i Amsterdam høyst sannsynlig vil være ensbetydende med en tid under persen 13,55 og oppfyllelse av OL-kravet.

Vladimir Vukicevic har konkurranse og treningsplanen stort sett klar frem til EM: Ett løp denne uken, trening i 10 dager på Bislett, ett løp 18. eller 19. juni og ett eller maks to den siste uken i juni.

Bakgrunn: Rett og slett en kjempetid

Det jaget etter å klare OL-kravet slipper Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Kjæresten til Vladimir Vukicevic klarte OL-kravet på 10.000 meter omtrent før sesongen var i gang og OL-kravet på 5000 meter fikset hun ved å senke sin personlige rekord på distansen med nær 18 sekunder i Romas Diamond League-stevne forrige torsdag.

Bakgrunn: Bovim hyller Bjerkeli Grøvdals superløp

Førstkommende torsdag er hun med i feltet – mot blant andre Ingvill Måkestad Bovim (34) – som skal sette verdensrekord på Drømmemilen (1609 meter) på Bislett. Den skal Vladimir Vukicevic følge tett, fra en flyplass, etter at han har løpt i Mannheim eller mens han er på vei til Genève.

Her kan du lese mer om