Norsk rekord for Filip Ingebrigtsen: – Utrolig gøy å gjøre det her

LONDON/OSLO (VG) Rekordhelgen fortsetter for familien Ingebrigtsen. Filip Ingebrigtsen løp under «drømmegrensen» 3.50 på en engelsk mil da han slettet storebror Henriks (28) norske rekord på distansen.

3.49,60 lyder den nye norske rekorden på en engelsk mil. 3.50,72 var den forrige. Det skjedde etter at han ble nummer to bak Samuel Tefera fra Etiopia. I mål var Filip 15 hundredeler bak.

– Vi har snakket mye om å løpe under 3.30 på 1500 meter. Vi har vært ganske nære. Det var overraskende å gjøre dette på en engelsk mil. Det er på en måte samme grense å løpe under 3.50. Det er utrolig gøy gjøre det her, smilte Filip til VG.

Pappa og trener Gjert var ekstatisk etterpå og løp nedover tribuneradene for å omfavne sønnen, som kort tid etter løpet satte kursen mot den delen av stadion der familien oppholdt seg.

– Prestasjonen er helt fantastisk. Spesielt måten det skjer på. Han tetter en luke på 50 meter. Det er ikke mer å si. Han har mer inne. Han er medaljekandidat på 1500 meter i VM. Det er ingen tvil om det, sier far og trener Gjert til VG etter rekordløpet.

les også

Personlig rekord for Grøvdal i London

Filips forrige bestenotering på en engelsk mil var 3.51,28. Den ble satt tidligere i år.

– Før var drømmegrensen under fire minutter. Nå er den under 3.50. Det er en klubb ikke mange er med i. Men det er der vi vil være, sier Ingebrigtsen.

Han mener løpet var på samme nivå som de to siste løpene, der han har vært i mål på under 3.32 på 1500 meter.

– Måten jeg gjør det på og at det er denne distansen, gjør kanskje dette mer spesielt. Rent objektivt er det på høyde med 3.30, men ikke bedre, sier Ingebrigtsen.

Nå er det to måneder til VM som går av stabelen i Qatar i månedsskiftet september/oktober.

JEVNT: Samuel Tefera spurtslo Filip Ingebrigtsen, men det ble norsk rekord for Ingebrigtsen på en engelsk mil. Foto: JOHN SIBLEY / GETTY

Etiopiske Samuel Tefera fikk tidlig en stor luke i søndagens løp, men med en runde igjen tettet Ingebrigtsen den, og passerte etiopieren. Men i spurten ble nordmannen så vidt slått.

– Han kunne løst det annerledes og vært mer frempå tidlig i løpet, men dette viser at vi fortsetter veien vi har begynt på. Vi er på god vei mot den absolutte verdenstoppen på flere distanser. Det er fantastisk, sier Gjert.

Farten i løpet var høy, de seks første i mål satte alle personlig rekord.

Det har vært en fantastisk helg for familien Ingebrigtsen. Lørdag satte Jakob Ingebrigtsen norsk rekord på 5000 meter, mens Henrik satte personlig rekord på samme distanse i Belgia senere samme kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder