LITT HOPPLØST: Sondre Guttormsen (20) under U23-EM i svenske Gävle i begynnelsen av juli i år, et par uker før han satte norsk rekord med 5,80 meter og kvalifiserte seg for OL neste år. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Guttormsen sliter med ankelskade halvannen uke før VM

Norges VM-håp i stav, Sondre Guttormsen (20), sliter med en leddbåndskade i satsfoten. Far og trener Atle Guttormsen vedgår at det ikke ser så lyst ut halvannen uke før ha skal hoppe i mesterskapet i Doha.

– Vi er ikke der vi vil være. Det er ikke slik vi vil ha det, sier Atle Guttormsen.

På spørsmål om det fortsatt står fast at Sondre Guttormsen skal delta i VM, svarer Atle Guttormsen «ja, det er planen».

Sondre Guttormsen endte på 6. plass i «tidenes mesterskapfinale» i EM i Berlin i fjor. Da gikk han over 5,75 meter og slettet han Trond Barthels 22 år gamle norske rekord (5,72). Tidligere i sommer hoppet han 5,80 meter i et stevne i Leverkusen og kvalifiserte seg med det for OL i Tokyo neste år.

Stav-kometen klarte OL-kravet: Mer å gå på

Han deler 12. plassen på listen over årsbeste i verden. Seks av de 11 hopperne foran ham har gått over 5,87 meter og ned til 5,81 meter. Amerikaneren Sam Kendricks topper med 6,06, foran Polens Piotr Lisek (6,02) og Sveriges europamester Armand Duplantis (6,00).

I Diamond League-stevnet i Paris 24. august hoppet Sondre Guttormsen kun en gang. Siden har han droppet tre planlagte stevner. Nå er Sondre Guttormsen i Roma for å forberede seg til VM, sammen med Sveriges VM-tropp. Faren Atle reiser dit torsdag, før de to drar til Doha 24. september - fire dager før stav-kvalifiseringen.

Finalen går tirsdag 1. oktober.

Norges stavkomet kan ikke vinne penger

Ifølge Atle Guttormsen har Sondre Guttormsen fått forsikringer fra Norges idrettsmedisinske ekspertise om at skaden i satsfoten ikke vil forverres ved oppkjøringen til VM og deltagelse i Doha.

– Vi skal se mer nøye på det når jeg kommer ned torsdag. Da vil det også være lege og fysioterapeut på plass. Han har ikke prøvd så veldig foreløpig. Det har mest vært hopping med kort tilløp, sier Atle Guttormsen.

Antidoping Norge trekker utstyr etter VG-avsløring

Han tilføyer at Sondre Guttormsen «kan» løpe full sprint.

– Men i VM må du ta i så hardt du kan. Du er ikke der for å hoppe forsiktig. Vi er avventende og prøver å holde troen, sier Atle Guttormsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder