GULLFEIRING: Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes feirer etter triumfen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Historisk Warholm hylles av legende: – Han er en stjerne

DOHA (VG) Som første nordmann forsvarte Karsten Warholm (23) et VM-gull i friidrett. Verdensmesteren på 400 meter hekk roses opp i skyene.

 • Herman Tinius Folvik
 • Sindre Øgar

– Til slutt ble det Warholm som vant på grunn av styrken hans og hvor jevn han er. Han gjør det samme hver eneste gang og det er slik du vinner gullmedaljer. Han er uten tvil en stjerne i denne idretten, sier Michael Johnson til BBC.

Amerikaneren tok fire OL-gull og åtte VM-gull på 200 meter, 400 meter og 400 meter-stafett.

les også

Warholm stormet inn til nytt VM-gull: – Jeg trodde hjertet skulle stoppe

– Warholm er en av verdens største friidrettsutøvere per dags dato. Han er i ferd med å skaffe seg et navn som er mye større enn det enkelte kanskje tror og tenker over, sier Erlend Slokvik, toppidrettssjef i friidrettsforbundet, til VG.

Warholm gjorde mandag kveld noe bare Ed Moses, Felix Sanchez og Kerron Clement har gjort før han: Å forsvare VM-gullet på 400 meter hekk. Ingen norsk utøver har maktet å vinne VM-gull i friidrett i to forsøk på rad.

Selv var Warholm i lykkerus:

– Det er bare helt fantastisk. Vi satt 250 personer på kulturhuset her i Ulsteinvik. Det er fantastisk hvordan Karsten leverer hver gang. Å vinne det heatet der når det gjelder som mest, er helt fantastisk imponerende. Vi er veldig stolte, sier Kjersti Kleven, styreleder i Dimna Friidrett, til VG.

Det er klubben Warholm kommer fra.

– Stemningen har vært god i hele kveld, men det var ekstra stor jubel på den siste oppløpssiden. Han er en stor motivator og inspirasjonskilde, sier Kleven.

Samba mener selv han er kongen av friidrett:

Warholm er nå den eneste nordmannen som har to VM-gull i friidrett sammen med den tidligere spydkaster-helten Trine Hattestad.

– Det var kjempegøy. Det var veldig morsomt. Jeg hadde veldig tro på at han skulle klare det. Det var godt gjort. Det er vanskeligere å forsvare ett gull enn å ta det første, sier Hattestad.

– Det var solid. Et perfekt løp for Warholm under disse forholdene, sier Colin Jackson, tidligere verdensmester på 110 meter hekk og nå BBC-ekspert.

Warholms prestasjon får mange til å applaudere i sosiale medier:

Dette sier trener Leif Olav Alnes til VG etter gull-løpet:

Mer om

 1. Friidrett
 2. Friidretts-VM
 3. Karsten Warholm

Flere artikler

 1. Warholm nekter å ha andre trenere enn Alnes: - Hvis han slutter, slutter jeg

 2. Warholm stormet inn til nytt VM-gull: – Jeg trodde hjertet skulle stoppe

 3. Pluss content

  Warholm om 1. plassen på VG-listen: – Jeg vil ikke si det er ufortjent

 4. Dette er Warholms VM-plan – ikke bekymret for ekstremvarmen

 5. Den uredde urkraften

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder