TREKKER SEG: Friidrettspresident Svein Arne Hansen gir seg etter 12 år. Her er han avbildet under friidretts-NM i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum , NTB scanpix

Friidrettspresidenten går av: – Jeg har ikke tid

Svein Arne Hansen (69) gir seg etter 12 år som friidrettspresident i Norge. Han skal nå konsentrere seg om oppgaven som president i det europeiske friidrettsforbundet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Friidrettsforbundet skriver i en pressemelding at Hansen fredag kveld informerte styret om at han fratrer fra sitt verv. Dette skjedde under høstmøtet der alle kretslederne var på plass.

Hansen begrunner avgangen med at han i april ble valgt til president i det europeiske friidrettsforbundet, og dermed også sitter i styret i det internasjonale friidrettsforbundet. IAAF anbefaler ikke at en områdepresident er leder for sitt eget nasjonale forbund.

– Jeg kan ikke være begge deler. Jeg har ikke tid heller, så det er veldig greit, men jeg fikk beskjed fra den tidligere presidenten i Europa at jeg innen mellom seks og ni måneder måtte jeg trekke meg, sier Hansen til VG.

Ble kritisert i sommer

– Hvorfor går du av akkurat nå?

– Jeg har ikke tid. Siden jeg ble valgt til president i Europa har jeg besøkt 20 land, og jeg skal besøke 10 til før jul. Jeg reiser for eksempel på tur i morgen og blir borte i 18 dager. Så skal jeg hjem i to dager før jeg drar på ny. Det går i ett med spennende utfordringer og mye å ta tak i, svarer Hansen.

Han fikk i sommer kritikk av de norske utøverne i lag-EM i Russland for å ha opptrådt «uakseptabelt» på banketten.

I et brev, skrevet av Grete Etholm og Kristin Sundsteigen på vegne av utøverne, beskriver de en fuktig bankett der en utøver var så beruset at han/hun ikke kunne ta vare på seg selv, og at ingen av de norske lederne tok ansvar for vedkommende. Det blir også påstått at Svein Arne Hansen «framsto som tydelig beruset».

– Har avgangen nå noe med denne situasjonen å gjøre, Hansen?

– Nei, nei, nei. For det første var jeg ikke beruset heller, så jeg har ingenting å beklage der. Dette har ingenting med det å gjøre.

Hordnes tar over

Friidrettsforbundet har økt både budsjettet og egenkapitalen under Hansens ledelse. 69-åringen mener også visepresident Tore Hordnes, som nå tar over som øverste leder, styret og administrasjonen skal ha æren for det.

– Dette har vært lagarbeid hele veien. Vi har vært et team.

Tore Hordnes fra IL Bjarg i Bergen har vært visepresident i forbundet siden 2003.

– Det ligger i kortene at jeg tar over da jeg sa ja til å være visepresident på tinget. Dette er en del av det gamet, sier Hordnes til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder