RASK: Nederlandske Dafne Schippers feirer her etter å ha løpt den sensasjonelle 100 meteren.
RASK: Nederlandske Dafne Schippers feirer her etter å ha løpt den sensasjonelle 100 meteren. Foto:Jerry Lampen,Afp

Schippers sensasjonelle 100 meter: Raskeste europeiske kvinne på 11 år

FRIIDRETT

Dafne Schippers (22) senket den personlige rekorden sin med ni hundredeler og stormet inn til verdensklassetiden 10,94 på 100 meter i Hengelo søndag.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.05.15 15:42

Det er den raskeste 100-meteren av en europeisk kvinne på 11 år. Den nederlandske europamesteren på 100 og 200 meter viste med det at hun har skumle hensikter denne sesongen, der VM i Beijing er det store målet og høydepunktet.

Også Ezinne Okparaebo håper å se 10-tallet på 100 meter i år.

Selvsagt satte Schippers ny nederlandsk rekord på 100-meteren i det tradisjonsrike stevnet i Hengelo.

– Herlig. Nå er jeg bare veldig, veldig glad, sa Schippers etter superløpet. Hun er nå den 14. raskeste kvinnen i Europa på 100 meter gjennom alle tider, og hun vet at hun er i god rute til å få en supersesong.

Rekord satte også britiske Dina Asher-Smith. Hun sikret seg annenplassen i løpet med sterke 11,02. Ikke bare var det ny personlig rekord med 12 hundredeler, men det var også, som nevnt, ny britisk rekord. Tredjeplassen på den spektakulære 100-meteren i Hengelo gikk til Asha Philip, som klarte 11,10.

Les også: Okparaebo og Ndures supre sesongåpning

Dafne Schippers er opprinnelig sjukjemper, og kommende helg skal hun tilbake til sjukamp. Da møter hun britiske Jessica Ennis-Hill i det store stevnet i Götziz i Østerrike.

Det kan avgjort bli et spennende oppgjør, og det vil også gi en pekepinn på hva Schippers vil velge å satse mest på utover sesongen. Hun er i ferd med å bli superhet medaljekandidat i VM på sprinten, men det kan hun også være i sjukampen.

I det nederlandske storstevnet i Hengelo var det ingen norsk deltakelse i år. (NTB)

Her kan du lese mer om