FERDIG: En betenkt Henrik Ingebrigtsen etter 1500 m under friidretts-VM i Beijing torsdag formiddag. Han er ute av mesterskapet, før semifinalene - hvis ikke protesten hans blir tatt til følge. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Ingebrigtsens protest avvist

Fikk bare 9. plass i sitt innledende heat med 3.43,97

Ingebrigtsen: Ble hindret ulovlig og sparket av brite

Protest med krav om semifinaleplass ikke tatt til følge

BEIJING (VG) Henrik Ingebrigtsen (24) forsvant ut av medaljekampen på 1500-meteren i VM omtrent før den begynte - protesten hans med krav om semifinaleplass ble avvist i morges.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det vil ta en time, sier Ronny Nilsen i pressesonen - mer den ferdig skrevne og innleverte protesten i høyre hånd klokken 06.15.

45 minutter senere var den avvist av arrangørens jury.

PROTESTEN: Sportssjef Ronny Nilsen med protesten på måten Henrik Ingebrigtsen ble hindret i innledende heat på 1500 meter. Foto:Øystein Jarlsbo,

Sportssjefen mente at man så det godt på videoen som han, Henrik Ingebrigtsen og pappa og trener Gjert Ingebrigtsen analyserte: 300 meter før mål, ut av nest siste sving, brøyter briten Charlie Grice seg vei, rett inn foran Norges eneste finale og medaljehåp i friidretts-VM.

Krevde semifinaleplass

– Vi har valgt å legge inn protest og ber om at han får plass i semifinalen. Det har skjedd før at folk har gått videre som følge av en protest. Briten kan bli tatt ut, slik at Henrik erstatter ham. Eller Henrik kan komme inn som en ekstra løper (i semifinalen), forklarte sportssjef Ronny Nilsen i pressesonen etter at han hadde levert inn protesten.

Semifinalene går fredag kveld her i Beijing, på formiddagen norsk tid.

Det var Henrik Ingebrigtsen som umiddelbart etter målpassering mente at han ble hindret av briten - ulovlig. Grice presset seg angivelig forbi nordmannen og «sparket» ham i venstre kne. I pressesonen viste han frem et godt synlig sår midt på kneskjellet.

Ingebrigtsen mener han tapte 15 meter på det - og semifinalen.

– Her ser du det tydelig, sier sportssjef Ronny Nilsen med tanke på videogranskingen.

– Henrik er godt plassert, og plutselig ligger han sist. Det var Henrik som mente at vi skulle protestere. Han ville det. Vi (Henrik, pappa og trener Gjert og Nilsen) hadde en liten runde på det, men den var ikke lang. Henrik ligger i bane to, klar for å gå frem. Briten presser seg frem, så er han sist - og blir stiv, forklarer Ronny Nilsen.

BAKGRUNN: Raringene borte i semifinalen

Studerer video

– Jeg hadde god kontroll og rygg på han som ble nummer to i heatet, sier Henrik Ingebrigtsen.

I pressesonen etter var han mest opptatt av hvor sportssjef Ronny Nilsen var.

– Hvor er Ronny, hvor ble det av Ronny, ropte han til lege og pressekontakt Ove Talsnes.

Sportssjef Nilsen var i spranget for å se nærmere på om det er grunnlag for å legge inn en protest mot britens behandling. Hva som eventuelt ville skje hvis den skulle tatt til følge, kunne han ikke svare VG på i de hektiske minuttene etter 1500-meteren.

– Vi skal se på bildene og dersom vi mener det er et regelbrudd blir det lagt inn protest, skrev Ronny Nilsen i en SMS til VG da.

Pappa Gjert bekrefter

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen bekreftet at de vurdert å legge inn en formell protest: – Vi skal se reprise av løpet først, skrev han i en SMS.

Muligheten for at en norsk protest skulle vinne frem hos juruen i VM, var imidlertid forsvinnende liten.

Sviktet for halvannen måned siden også - LES MER HER

Med 3.43,97 og 9. plass i det første av tre innledende heat, gikk Henrik Ingebrigtsen ikke videre til semifinalen fredag.

De seks første fra hvert heat gikk videre, pluss de beste tidene bak disse. Henrik Ingebrigtsens heat hadde ikke særlig høy fart, men det klarte ikke nordmannen å gjøre noe med.

Han røk ut så det sang, fordi de neste to heatene holdt mye høyere fart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder