Ingebrigtsen vant stjerneduell: Mener corona-krisen har vært en gavepakke for ham

BISLETT STADION (VG) Henrik Ingebrigtsen (29) imponerte og vant 5000-meteren under Boysen Memorial på Bislett stadion på 13,19.65. Den skadeforfulgte løperen mener Covid 19-perioden har gitt ham en opptur.

 • Nils Mangelrød
 • Øystein Jarlsbo

På Bislett Stadion mandag kveld rykket han fra samtlige løpere i siste halvdel av løpet og da måtte blant annet maratonprofilen Sondre Nordstad Moen slippe. Mot slutten jaktet Sandnes-løperen en tid på under 13.20, noe han også klarte med 35 hundredeler. Nå har han høye mål for resten av sesongen.

– En plass mellom 13.05 og 13.10 burde jeg kunne ende opp på i slutten av denne sesongen, sier Ingebrigtsen til mediene etter løpet.

På Bislett Stadion mandag kveld, som var det tredje løpet i denne svært spesielle sesongen, var han rundt fire sekunder bak sin personlige rekord.

– Faktisk har hele covid 19-situasjonen som vi er oppe i egentlig vært en gavepakke for meg, sier Ingebrigtsen som har vært forfulgt av skader gjennom flere år.

STERK LØPING: Henrik Ingebrigtsen løp inn til en solid seier på 5000 meter på Bislett mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen

– Hver sesong har vært slik at jeg må skynde meg for å rekke første løp og deretter skynde meg til å lappe meg sammen til neste løp og så er det mesterskap. Så det blir ingen tid til å bygge stein på stein i det tempoet jeg bør, sier Ingebrigtsen til mediene på Bislett Stadion.

Han påpeker at han har fått gjort dette nå og har fått trent bedre gjennom en fem måneder lang periode enn han noensinne har fått gjort tidligere.

– Med en gang jeg så hvilken vei det bar så ble jeg egentlig litt lettet. For jeg kjente på meg selv at jeg ikke var helt der jeg ville være.Jeg hadde ikke fått gjort den treningen over så lang tid som jeg ville, sier Ingebrigtsen til VG om corona-situasjonen, som blant har gjort at OL er utsatt med ett år.

Etter 5000-meteren på Bislett mente Ingebrigtsen at feltet tapte noen sekunder for mye halvveis i løpet, men kroppen så meget frisk ut mot slutten av løpet da han løp rundetidene kraftig ned.

les også

Jakob Ingebrigtsen med europarekord på 2000 meter

Den tidligere toppløperen Sindre Buraas tok føringen og skulle etter planen være hare i opp ot i åtte minutter på rundetider på 65 sekunder. Ingebrigtsen la seg i rygg sammen med Sondre Nordstad Moen.

Løperne passerte 2000 meter på 5.26 og det måtte svært solid fart til for at Ingebrigtsen skulle komme seg ned på solide tider rundt 13.20. Da Buraas ga seg etter rundt 2500 meter overtok Ingebrigtsen føringen.

Noen hundre meter senere stivnet Nordstad Moen da Ingebrigtsen rykket og bare Zerei Kbrom Mezngi klarte å følge Ingebrigtsen. Men det varte ikke lenge da Sandnes-løperen trykket til og senket rundetidene og løp fra de andre i ensom majestet. Narve Gilje Nordås, som trener med Ingebrigtsen-brødrene, løp inn til 13.33,39 på 2. plass. Sondre Nordstad Moen, som i 2017 satte europeisk rekord på maraton, ble nummer fem på 13.42,96.

Ingebrigtsen har også vist god form tidligere i denne spesielle friidrettssesongen. Han løp i mai på 13.32 på 5 kilometer gateløp i Stavanger. Der han var noen sekunder bak broren Jakob.

les også

Gjert Ingebrigtsen om sesongplanene: – Håpløst slik verden er nå

Under Impossible Games 11. juni ble han slått med 3,7 sekunder av sin bror Jakob på 2000-meteren. Det var også en landskamp mellom Norge og Kenya, der løperne løp distansen i hvert sitt land. Nordmennene knuste kenyanerne.

Der løp Jakob Ingebrigtsen inn til europeisk rekord på distansen:

Fremover venter trolig flere internasjonale stevner for Ingebrigtsen-brødrene i det som blir en kort banesesong. Til Stavanger Aftenblad bekreftet Gjert Ingebrigtsen deler av sesongplanen for hans sønner og at alle brødrene blant annet skal løpe i Monaco 14. august.

Sigrid Jervell Våg vant kvinneklassen på 5000 meter på 16.12,11 foran Vienna Søyland Dahle på 16.14,87.

Mer om

 1. Friidrett
 2. Gjert Ingebrigtsen
 3. Henrik Ingebrigtsen
 4. Jakob Ingebrigtsen
 5. Filip Ingebrigtsen
 6. Sondre Nordstad Moen
 7. Sport

Flere artikler

 1. Jakob Ingebrigtsen klinket til på 800 meter: – Det jeg hadde håpet på

 2. Team Ingebrigtsen møter Kenya: – Den som vinner, er best i verden

 3. Henrik Ingebrigtsen jubler over skadefri vår: – Endelig

 4. Klar for høydetrening i St. Moritz etter dobbeltrekord

 5. Jakob Ingebrigtsen satte norsk bestenotering på 5 kilometer gateløp

Fra andre aviser

 1. Henrik Ingebrigtsen satte årsbeste i verden

  Aftenposten
 2. Sandnes-løper satte årsbeste i Norge

  Aftenposten
 3. Sandnes-løper satte årsbeste i Norge

  Fædrelandsvennen
 4. Ingebrigtsen møter Nordstad Moen til duell

  Aftenposten
 5. Ingebrigtsen møter Nordstad Moen til duell

  Bergens Tidende
 6. Jakob Ingebrigtsen vant duellen mot storebror i rekordløp: – Enormt sterkt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no