Warholm tok Norges andre EM-gull på en halvtime: - Jeg elsker det

GLASGOW (VG) Karsten Warholm (23) knuste konkurrentene på 400 meter innendørs i friidretts-EM i Glasgow.

– Den europeiske rekorden er er veldig bra, og den har jeg tangert her. Det er dritt kult. Jeg begynner å få en del titler nå, og jeg elsker det, sier Karsten Warholm til VG foran premieutdelingen i Emirates Arena lørdag kveld.

Han sier at han «hørte» Jakob Ingebrigtsen vinne Norges første gullmedalje i et friidretts-EM innendørs, og at han lot se inspirere av det.

– Det er fantastisk det han gjør. Jeg ville også være en fyr som gjør det. Det føles fantastisk å klare det. Leif Olav (Alnes, treneren) sa jeg skulle klare det. Jeg trodde bare på det sånn halvveis, og så flyttet jeg tiden min (persen) ned et halvt sekund - når det gjelder. Tiden snakker for seg selv, sier han.

les også

Warholm fant gull-spensten igjen – kan bli snytt for historisk EM-seier

Warholm har i en alder av 23 år allerede rukket å vinne et sensasjonelt VM-gull i 2017, EM-gull i 2018, og nå også EM-gull innendørs i 2019.

En halvtime tidligere tok Jakob Ingebrigtsen et historisk EM-gull.

Allerede fra start fikk 23-åringen fra Ulsteinvik en god luke til konkurrentene, og ingen klarte å nærme seg. Med det satte Warholm mesterskapsrekord, personlig rekord, og tangerte europarekorden innendørs med tiden 45:05.

Warholm følger opp med å hylle treneren.

– Jeg må gi masse kreditt til min trener Leif (Olav Alnes). Han er så fantastisk. Det proffe opplegget han kjører dag og natt, nei jeg kan ikke annet enn å ære han, sier Warholm.til NRK.

Alnes mener norsk friidrett har en lys fremtid.

– Jeg så Jakob og Henrik, og det er en enorm gladsak. Norsk friidrett er i vinden så det hyler, så det må vi bare bukke og takke for. Forvalter vi dette riktig kan vi ha en lys fremtid, sier Alnes til VG.

les også

Warholm dropper dobling i VM - men i EM vil han ta revansj

Spanske Óscar Husillos var nærmest og tok sølvet, mens Tony Van Diepen fra Nederland vant bronsen.

EM-deltakelsen ble bestemt i siste liten da Warholm fikk overtalt sin trener Leif Olav Alnes til å få delta.

– Det var ekstremt bra. Jeg er veldig glad for at han ikke skadet seg. Ikke at det skjer veldig ofte men hvis det skjer har det dramatiske følger, sier Alnes.

Søndag kan Norge ta sitt tredje gull her i Glasgow. Jakob Ingebrigtsen kan ta sitt andre på 1500 meter. Han er favoritt. Karsten Warholm er ikke i tvil om at 18-åringen kommer til å innfri.

– Tror du han tar gull igjen?

– Ja, det gjør jeg, svarer Karsten Warholm kontant.

Gjenopplev Warholms EM-gull fra august her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder