Norsk friidrettsutøver dopingtatt

...men han ekskluderes ikke fra klubben sin

FRIIDRETT

(VG Nett) Friidrettsutøveren Nils Engevik er doping-avslørt for bruk av testosteron. Prøven ble avlagt i september i fjor.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:26

B-prøven er enda ikke analysert, men ifølge Bergensavisen har langdistanseløperen - i motsetning til en rekke langrennsløpere den senere tiden - lagt alle kortene på bordet og innrømmet misbruket av det forbudte preparatet.

Hjelper utøveren

- Løperen har innrømmet å ha tatt stoffet. Det er dypt tragisk, men vi velger å ikke ekskludere ham. Vi tar sterk avstand fra det han har gjort, men vi støtter ham som menneske. Han er langt nede nå, sier daglig leder i klubben Norna-Salhus, Kjell Magne Ebbesvik, til Bergensavisen.

Klubben tror Engevik på at dette var et engangstilfelle. Engevik har forklart at han var nedkjørt fysisk og psykisk i den perioden da han tok stoffet. Han testet positivt på en prøve som ble avlagt under halvmaraton i Oslo i september i fjor.

Bakmannen skal finnes

Engevik kan konkurrere og drive med organisert trening frem til det viser seg at også B-prøven er positiv. Klubben er mer interessert i å finne ut hvem som har gitt langdistanseløperen stoffet, enn å sverte utøveren.

- Vi skal prøve å finne ut hvem som har skaffet dopingen. Sånne svulster bør fjernes, sier Ebbesvik til Bergensavisen.