FULGTE PLANEN: Ezinne Okparaebo løp inn til 11.24 og personlig årsbeste da hun tok seg videre til semifinalen. Men hun har mer å gå på, sier hun selv.
FULGTE PLANEN: Ezinne Okparaebo løp inn til 11.24 og personlig årsbeste da hun tok seg videre til semifinalen. Men hun har mer å gå på, sier hun selv. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Årsbeste sikret Ezinne-semifinale

Christina Vukicevic: - Hun smalt ut fra start - som alltid

FRIIDRETT

ZÜRICH (VG) Ezinne Okparaebo løp seg enkelt videre til semifinalen med årsbeste 11,24 sekunder på 100 meter i friidretts-EM i Zürich. - Jeg fulgte planen, konstaterer sprinteren.

Publisert: Oppdatert: 12.08.14 12:46

- Herre gud, hun smalt ut fra start - som alltid, sier TV 2s ekspertkommentator Christina Vukicevic til VG i pressesonen under Letzigrund stadion.

- Man kan ikke kreve mer av henne. Hun gikk videre med god klaring, sier Norges tidligere korthekk-stjerne.

Hun påpeker at Ezinne Okparaebo «alltid er best i mesterskap», men samtidig også at hun har hatt en litt problemfylt sesong hittil - med Twitter-meldingen «som skremte livet av folk».

6. plass sammenlagt

Foran Diamond League-stevnet i Glasgow for en måned siden publiserte Okparaebo en melding om «en tå» som medførte at hun ikke kunne stille til start i Skottland og i steden måtte ta en tur til legevakten.

- Jeg vet ikke hvor mye de andre har gitt, svarer Ezinne Okparaebo på spørsmål om hvordan hun ser på sin 6. plass sammenlagt - tidsmessig - foran semifinalen og evemtuelt finalen onsdag kveld.

Ezinne Okparaebo har to fjerdeplasser på rad fra EM, og i Zürich ønsker hun å ta sin første medalje i et utendørs-EM for seniorer.

VG Direkte:Vi følger friidretts-EM i vårt direktestudio!

Tidligere har sprinteren to medaljer fra innendørs-EM, henholdsvis en bronse fra 2011 og et sølv fra 2009, i tillegg til ett gull på 100 meter i junior-EM fra 2007.

Spare på kreftene

- Det føltes bra. Oppgaven var semifinale, og det klarte jeg. For meg er det semifinale og finale som gjelder. Det bekrefter at formen er bra, sier hun om forbedringen av årsbeste med ett hundredel.

Okparaebos personlige rekord er 11,10 fra London-OL. Da var hun så nær en finale det nesten går an å være.

Sportsbloggen:Bare én god nok for gull

- Det føltes trygt. Målet var å komme til semifinalen og spare på kreftene, for de skal jeg bruke i morgen, sier Okparaebo til NRK etter 100 meterens heat fire av fem.

Franske Myriam Soumaré vant heatet klart foran nordmannen på 11,03. Gullfavoritt Dafne Schippers fra Nederland jogget på Usain Bolt-vis inn til 11,10 i andre heat.

Elsker mesterskap

- Dafne (Schippers) vinner. Jeg har fortsatt gåsehud etter å ha sett henne. Hun gjør det så avlappet og lekende lett. Myriam (Soumaré) blir nummer to. 3. plassen er åpen, mener Christina Vukicevic.

- Jeg ville ikke slite meg i hjel, så jeg lot henne bare gå. Jeg fulgte planen, sier Okparaebo Soumaré, og fortsetter:

- Det kjennes bra å føle seg såpass lett. Jeg elsker mesterskap og digger det her.

Finale onsdag kveld

- Nå skal jeg sove litt, spise og koble av. Jeg har en god følelse, definitivt. Men samtidig: jeg gleder meg ikke ennå. Jeg prøver å ikke tenke på det, sier Ezinne Okparaebo med tanke på det som skal skje onsdag klokken 18.20 - og forhåpentligvis klokken 20.25 i finalen.

Tidligere i dag ble Ingvill Måkestad Bovim klar for finale på 1500 meter etter å ha kommet på fjerdeplass i sitt kvalifiseringsheat. Den løpes fredag.

Her kan du lese mer om