SÅ SKUFFET: Isabelle Pedersen gråt av frustrasjon og skuffelse over endt VM etter dagens 100 meter hekk. Foto: NTB Scanpix

Mensen ødela VM for Pedersen: - Vanvittig vondt

Klarte ikke å kvalifisere seg til semifinale - ble sist i sitt heat

MOSKVA (VG Nett) Tårene rant av skuffelse hos hekkeløper Isabelle Pedersen (21) etter at VM-drømmen brast på grunn av sterke menstruasjonssmerter.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg har levd på smertestillende de siste dagene, fordi jeg er så heldig at dette er den ene uken i måneden. Det er ingenting som stemmer og det gjør så vanvittig vondt, sa en tårevåt Pedersen til pressen etter at VM-drømmen brast i dag.

For å ta seg videre til semifinale på 100 meter hekk måtte Pedersen bli blant de fire beste i sitt heat. Det greide hun ikke - med med tiden 13.43 kom hun sist over målstreken. Heatet ble for øvrig vunnet av amerikanske Brianna Rollins fra USA.

Etter målgang ble hun sittende og knytte nevene i frustrasjon, og da hun kom ned til pressesonen etterpå gråt 21-åringen sine modige tårer.

VG LIVE: Følg friidretts-VM her.

Trøblete oppladning

Den dårlige løpstiden var ifølge henne ikke den største årsaken til at hun gråt av skuffelse - men det at kroppen ikke hang med i svingene på grunn av menstruasjonssmerter, var bittert.

- Jeg har hatt problemer med at mensen ikke kommer når den skal. Det har plutselig gått to uker, seks uker, åtte uker. Den har ikke vært der den skal, sier en åpenhjertig hekkeløper.

SKUFFET: Isabelle Pedersen. Foto: NTB Scanpix

Pedersen, som har årsbeste i år på 13.04, ble sittende på banen etter målpassering og så ut til å gremme seg over det som hadde skjedd. Mens de andre løperne forlot banen, satt hun og knyttet nevene i rent sinne.

Overfor journalistene svarte Pedersen svært åpent på spørsmål om årsaken til den dårlige tiden på dagens løp. Mens hun vekslet mellom å få øynene fulle av tårer og å nesten le litt av sin egen situasjon, slo hun hånden i et gjerde for å demonstrere hvor hardt hun kjente smertene i magen stikke.

Mener hun kunne klart tiden

Slik tidene endte for 100 meter hekk i dag, ville Pedersen klart å ta seg videre med tiden 13.23, godt over det hun i år har vist at hun kan løpe på.

- Det er jeg mer enn god nok for å klare. Derfor er dette utrolig typisk, sier hun.

Pedersen forteller om en dårlig oppvarming før selve konkurransen, og også en oppladning de siste dagene som har vært alt annet enn optimal.

- Kroppen er ikke der den skal være, og tiden jeg løper på i dag er helt uakseptabel. Dette er vanvittig kjipt. Og nå står jeg og snakker om menstruasjon i et VM, jeg blir flau på egne vegne. Men det er bare sånn det er, og jeg får ikke gjort noe med det, sier hun.

PS! Årets VM er Pedersens første som seniorløper. Tidligere i år tok hun gull under U 23-EM, og er spådd som den neste gode norske hekkeløperen etter Christina Vukicevic.

Resultater 100 meter hekk kvinner kvalifisering:

1) Brianna Rollins, USA 12,55, 2) Sally Pearson, Australia 12,62, 3) Cindy Billaud, Frankrike 12,71, 4) Tiffany Porter, Storbritannia 12,72, 5) Julia Kondakova, Russland 12,76, 6) Dawn Harper-Nelsen, USA 12,84.

24 løpere kvalifisert til semifinale.

Norsk, utslått: 30) Isabelle Pedersen 13,43.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder