NYTT MESTERSKAP: Sprinter Ezinne Okparaebo (midten) under 100 meteren i EM i fjor. Lørdag klarte hun VM-kravet under et stevne i Madrid Foto:Lise Åserud/NTB scanpix,

Okparaebo VM-klar: – Kjempedeilig

Etter to ukers konkurransefri, slo Ezinne Okparaebo (27) tilbake med årsbeste under et stevne i Madrid.

Hanne Skjellum Mueller
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Norges beste kvinnelige sprinter fikk endelig klaff under World Challenge-stevnet i Madrid lørdag. Og med tiden 11.24 på 100 meteren, er Ezinne Okparaebo godt innenfor kravet på 11.33 og med det klar for friidretts-VM i Beijing i august

– Det er skikkelig deilig. Jeg har ikke vært i tvil om at jeg skulle klare det, det har bare tatt litt lenger tid enn jeg trodde. Endelig så sitter det og det er kjempedeilig, sier Okparaebo til VG.

Les også: Stortalentet ble norsk for to uker siden - nå løper Iuel for medalje.

Tiden, som ble tatt i +1,7 medvind, er også årsbeste for Okparaebo.

– Formen er stigende nå. Det tar litt tid når man trener veldig hardt, men den beste formen skal uansett ikke komme før i slutten av august. Nå trenger jeg flere konkurranser for å komme meg skikkelig i form. Jeg er ikke «ferdig», og vil jage flere gode tider nå, forteller hun.

– Det var en gledelig beskjed å få at Ezinne løp inn til VM-kravet i dag. Endelig fikk hun gode forhold og da satt kravet til Beijing, sier sportssjef i friidrettsforbundet Ronny Nilsen.

Under Bislett Games skuffet 27-åringen og kom helt sist. De siste ukene har hun hatt konkurransefri - i håp om at de bedre tidene skulle komme.

– Jeg tok konkurransefri bare for å ta det helt med ro mentalt og fysisk, og finne aggresjonen, kruttet og lysten, forklarer Okparaebo, som tross tiden ikke tok seg videre til dagens 100 meter-finale.

Les også: Ndure tiltalt for seks voldstilfeller.

– Jeg var en plass unna finalen i dag bare, dessverre, men jeg trenger flere gode stevner, med gode forhold nå. Jeg vet ikke helt hvor ennå, men nå skal jeg ta med meg det gode videre, avslutter hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder