Sportssjefen i Fædrelandsvennen reagerer på at spydhelten dropper helgens mesterskap

Friidrettssjef: - Thorkildsen ikke redd for motstand

AVSLUTTER SESONGEN: Andreas Thorkildsen under spydfinalen i London-OL 11. august i år. Foto: NTB Scanpix/ Heiko Junge

Tror Thorkildsens NM-nei kan skyldes redsel for å tape

(VG Nett) Andreas Thorkildsen (30) oppgir frykt for skade som grunn for at han ikke stiller til start når NM arrangeres på hans egen hjemmebane i helga. Det tror ikke sportssjefen i Fædrelandsvennen er hele grunnen.

  • Tora Systad Tyssen

Artikkelen er over syv år gammel

- Hvis det her handler bare om fare for skade, så skjønner jeg det ikke. For hvis det er sjanse for skade nå, må det vel også ha vært sjanse for skade i Stockholm forrige helg. Når det er NM på Thorkildsens egen hjemmebane, trolig den eneste gangen i løpet av karrieren hans, så bør han stille såfremt han ikke er skadet, sier Arild Sandvik til VG Nett.

Tirsdag skrev han i en kommentar i Fædrelandsvennen om at tre av Sørlandets store idrettsstjerner (Ida Marcussen, Margrethe Renstrøm og Andreas Thorkildsen) ikke stiller til start når NM arrangeres på deres egen hjemmebane.

- Frykter 19-åring

Sandvik spekulerer i om sistnevnte ikke deltar fordi han frykter å tape for 19-åringen Håkon Løvenskiold Kveseth.

Han kastet nylig 73,38 meter.

Sportssjef i Fædrelandsvennen, Arild Sandvik. Foto: Fædrelandsvennen

- Det skrev jeg som et lite stikk til Thorkildsen. Etter at han bare kastet 71,05 meter i Stockholm forrige helg, så mener jeg det er reelt at han kunne ha slitt med å slå Løvenskiold Kveseth i NM, sier Sandvik til VG Nett.

Han mener Thorkildsen ville fått mye større kredibilitet blant folk om han hadde deltatt og tapt, enn nå når han bare trekker seg fra konkurransen.

LES OGSÅ: Thorkildsen endte sist - avslutter sesongen

Thorkildsen ikke redd for motstand

Thorkildsens trener, Åsmund Martinsen, henviser til sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, for tilsvar på Sandviks uttalelser.

Nilsen sier det er frykt for skade, ikke sterk motstand, som gjør at Thorkildsen ikke stiller.

- Andreas var naturlig nok skuffet etter at det gikk som det gikk i OL. Han vurderte å avslutte hele sesongen etter OL, men ombestemte seg og ville prøve i Stockholm. Der merket han at teknikken og timingen ikke fungerte. Med en så stor belastning som spydkast er på kroppen, er det fare for skade når ikke ting sitter skikkelig, sier Nilsen til VG Nett.

Sportsjef i Norges idrettsforbund, Ronny Nilsen. Foto: NTB Scanpix/ Erlend Aas

Han legger til at han heller vil ha en utøver som er skadefri og som er klar til å stå på hundre prosent videre mot neste sesong, enn en utøver som risikerer å skade seg i NM like før sesongslutt.

Nilsen avviser at det er frykt for motstanderne som gjør at Thorkildsen ikke deltar.

- Når han stiller og er i form, så er Andreas i den ypperste verdensklasse. Hvem motstanderen er, har ikke så stor betydning, avslutter han.

Thorkildsens rekord er 91,59 meter. Han har hatt lengstekast på over 80 meter de siste ti årene.

Håper han kan signere autografer

Leder i hovedkomiteen for NM, Inger Steinsland, tror heller ikke Thorkildsen ikke stiller fordi han frykter konkurranse.

- Jeg har ikke tenkt på at han er redd for å ikke slå de andre. Når man er idrettsutøver og ikke klarer å prestere noe man er fornøyd med selv, skjønner jeg at det er frustrerende, sier hun.

- Hva syns du om at han ikke skal kaste?

- Jeg syns det er veldig dumt, mildt sagt. Jeg har forståelse for at han sliten og lei, men jeg skulle ønske at han ville gjøre et kast.

Thorkildsen kommer til å være tilstede på deler av NM-arrangementet på lørdag til tross for at han ikke skal delta.

- Vi har fått beskjed om at han kommer på lørdag og at vi vil disponere han en periode, men hvilke oppgaver han kommer til få er ikke helt avklart. Jeg har noen ønsker for hva han skal gjøre, men vi har ikke fått bekreftet om det går i orden.

- Hva er det du ønsker han skal gjøre?

- Vi håper vi kan ha han med i NM-studio som vi vil ha en halvtime i forkant av hver finale. Jeg håper også han kan skrive autografer til barn i publikum, sier Steinsland.

Andreas Thorkildsen har to OL-gull. 30-åringen mislyktes imidlertid under sommerens OL i London, hvor han ble nummer seks.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder