Hovedinnhold

Her rømmer Bolt etter den sensasjonelle diskingen

* VG Nett fulgte en skuffet superstjerne i timen etter tjuvstart-sjokket

DAEGU (VG Nett) En tydelig skuffet Usain Bolt (24) krevde å bli kjørt bort i bil etter å ha misset i VM-finalen på 100 meter.

Som VG Netts bilder, tatt i timen etter diskvalifikasjonen som rystet friidrettsverdenen, viser, var det en svært skuffet Bolt som til slutt rømte fra arenaen i Daegu.

VGTV: Bolt rømmer etter sjokk-diskingen

Tjuvstarten i 100 meter-finalen i Sør-Korea var så soleklar at Bolt umiddelbart dro trøya over hodet i fortvilelse - før han dro den av seg og slengte den i løpebanen. Deretter gikk han bak startblokkene, og slo i veggen i ren frustrasjon.

Mens jamaicaneren fortsatte å rase over egen feil, løp landsmannen Yohan Blake inn til VM-gull på tiden 9,92. Walter Dix ble nummer to, mens Kim Collins tok bronse.

Roet ned for seg selv

Etter at de øvrige utøverne gikk i startblokkene for andre gang, forlot superstjernen stadion en sidevei, og gikk de cirka 300 meterne opp til treningsbanen. I underkant av 20 journalister fulgte etter Bolt, mens den øvrige verdenspressen ventet på jamaicaneren i pressesonen. Dit kom han aldri.

- Hvordan føles dette, Usain? spurte VG Nett - uten å få noe svar fra verdens - uten tjuvstart - raskeste mann.

SE HVEM SOM KOMMER: Usain Bolt gikk rett over treningsbanen etter å ha forlatt stadion, som skimtes bak. VG Netts bilde viser at de forbipasserende tydelig blir overrasket over hvem som kom gående. Foto: Øyvind Brenne
SE HVEM SOM KOMMER: Usain Bolt gikk rett over treningsbanen etter å ha forlatt stadion, som skimtes bak. VG Netts bilde viser at de forbipasserende tydelig blir overrasket over hvem som kom gående. Foto: Øyvind Brenne

Etter å ha krysset oppvarmingsbanen satte Bolt seg ned og fikk noen stille sekunder for seg selv, før han møtte i underkant av ti medlemmer av lagledelsen. Deretter løp han fem-seks 60-metere for å jogge seg ned, før han fikk behandling av en fysioterapeut på en benk.

Les også: Ndure klaget på høyttaleren

På Bolts kroppsspråk var det åpenbart at 24-åringen var meget skuffet. Flere ganger slo han armene i luften og kikket ned.

Etter nedjoggingen tok løpsfantomet plass på en stol, hvor han ble sittende i cirka 20 minutter. Så mange som seks av teammedlemmene flokket seg rundt lagets største stjerne, og flere ga ham klemmer.

Les også: Verdensmester Blake ville gråte og vinne for Bolt

Etter hvert kom en bil for å hente Bolt - på superstjernens oppfordring. Mediesejf Mick Davies i det internasjonale friidrettsforbundet kom til i håp om å hente Bolt inn til pressesonen på stadion, men han ble blankt avvist.

ORDKNAPP: Her er Usain Bolt på vei bort fra treningsbanen igjen - uten å ville snakke med noen reportere. Foto: Øyvind Brenne
ORDKNAPP: Her er Usain Bolt på vei bort fra treningsbanen igjen - uten å ville snakke med noen reportere. Foto: Øyvind Brenne

Gående over oppvarmingsbanen avviste Bolt alle spørsmål fra reporterne, men ga til slutt uttrykk for at han ikke har planer om å deppe evig.

- Er dere ute etter tårer? Det får dere ikke. Jeg har det bra, sa han, før han nektet å snakke mer med pressen - ikke om tjuvstarten, ikke om 200-meteren og ikke om følelsene rundt dagens nedtur.

- No words (ingen ord), sa Bolt og fortsatte målbevisst mot bilen, mens han i stedet småpratet med sine jamaicanske kollegaer på vei mot den blå BMW X5-en som stod parkert ved treningsanlegget.

Der satte han seg i baksetet, fiklet litt med telefonen - før han ga V-tegnet i det motoren startet opp.

Teammedlem: - Bittersøtt

Bolts lagsjef ønsket først ikke å snakke med noen av de tilstedeværende reporterne, men ga til slutt noen korte sitater. VG Nett spurte ham om hva han mener om diskvalifiseringsregelen.

- Det vil jeg helst ikke svare på akkurat nå, sa han og smilte lurt.

- Dette er bittersøtt, for vi vant jo finalen, fortsetter Bolts lagsjef.

Favoritten

Bolt var dagens desiderte favoritt foran finalen på 100 meter, ikke minst med både Tyson Gay og Asafa Powell ute av mesterskapet.

Bolt showet som en gal før start i dag - han pekte til konkurrentene og snakket til kamera. Den triple VM-mesteren fra Berlin i 2009 skulle bare gjøre jobben og hente gullet.

Sekunder senere var alt mørkt. Bolt tyvstartet klart, og regelen sier da at man ryker rett ut av løpet.

- Jeg tenkte «Herregud» da Bolt tjuvstartet. Det kjentes spesielt ut å løpe etterpå, og jeg er lei meg for at han ikke var med, sier gullvinner Yohan Blake til nyhetsbyrået AP

BYE, BYE: Sittende i baksetet mens han fiklet med mobilen forsvant Usain Bolt fra friidrettsarenaen sammen med medlemmer av Jamaica-teamet. Foto: Øyvind Brenne
BYE, BYE: Sittende i baksetet mens han fiklet med mobilen forsvant Usain Bolt fra friidrettsarenaen sammen med medlemmer av Jamaica-teamet. Foto: Øyvind Brenne

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett