Hovedinnhold

Thorkildsen kutter ut kastingen

UTEN SPYD: Andreas Thorkildsen skal konkurrere igjen først i DN-gallaen 7. august. Trener Åsmund Martinsen har strategien klar foran VM med tanke på ryggskaden til spydkasteren. Foto: Scanpix
UTEN SPYD: Andreas Thorkildsen skal konkurrere igjen først i DN-gallaen 7. august. Trener Åsmund Martinsen har strategien klar foran VM med tanke på ryggskaden til spydkasteren. Foto: Scanpix
Andreas Thorkildsen (25) kutter ut all spydkasting fram til DN-gallaen om drøyt to uker. Stockholm-stevnet blir en test på om ryggen hans holder - fire uker før VM-finalen.

Denne saken handler om:

- Det er såpass tidlig at vi kan begynne på nytt. Hvis problemet vedvarer kan vi være forberedt på at ett kast i VM-kvaliken må holde, slik at han slipper stress to dager før finalen, sier Andreas Thorkildsens trener Åsmund Martinsen (35) til VG.

På spørsmål om hvor hemmende smerten knyttet til prolapsen er, svarer Martinsen at «når han ikke har hatt smerten på en stund, kan han klinke til én gang».

- Men etter det vil hjernen huske hvor vondt det var, forklarer han.

I Grand Prix-stevnet i Sheffield søndag, to dager etter Golden League-seieren i Roma, «førte han bare» spydet ut som følge av vissheten om ryggsmertene.

Basistrening

Norges eneste gullhåp i friidretts-VM i Osaka gjennomførte en økt med såkalt basistrening i går. Alminnelig styrketrening med vekter og stabiliseringstrening av buk og rygg «går greit».

Thorkildsen har ikke pådratt seg en prolaps av verste sort, som Martinsen uttrykker det. Men spydkast i konkurranseutførelse, der ryggen hans blir gjenstand for ekstrem rotasjon og strekk bakover, er ikke å tenke på for øyeblikket.

Derfor er de planlagte øktene - tre totalt - med «harde kast» kuttet ut de kommende to ukene før neste konkurranse i Stockholm 7. august.

Viktige uker

Thorkildsen ble behandlet av en svensk ryggekspert i går og fikk satt kortison i nerverota der betennelsen sitter, forteller Åsmund Martinsen. Nå skal han få hvile i to dager, før hardtreningen gjenopptas lørdag.

- De to ukene vi har nå blir veldig viktige, med forebyggende trening. Det gjelder å få opp trykket i muskulaturen rundt skadestedet, sier han.

- Det blir viktig med valg av øvelser, og å ikke presse for mye. Men Andreas er flink til å være i kontakt med egen kropp. Han sier fra når det er nok.

Thorkildsen har tidligere vært plaget av albue- og ankelskader. Prolapsen som ble oppdaget i forbindelse med en MR-undersøkelse for to dager siden er den alvorligste skaden han har hatt i karrieren.

- Å få påvist prolaps er jo ikke noe hyggelig. Det er noe som må tas alvorlig, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett