Hovedinnhold

Thorkildsen om arvtageren: – En utøver vi kan ha glede av i mange år

<p>ARVTAGEREN: Karsten Warholm har tatt opp arven etter Andreas Thorkildsen (t.h.), som var den seneste norske utøveren med VM-medaljen fra 2011. Warholm lånte bort vikinghjelmen sin i noen får sekunder på gullfesten i natt.</p>

ARVTAGEREN: Karsten Warholm har tatt opp arven etter Andreas Thorkildsen (t.h.), som var den seneste norske utøveren med VM-medaljen fra 2011. Warholm lånte bort vikinghjelmen sin i noen får sekunder på gullfesten i natt.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
LONDON (VG) Andreas Thorkildsen (35) var den forrige norske utøveren som tok VM-gull i friidrett. Nå er han overbevist om at Karsten Warholm (21) blir i verdenstoppen i mange år.

Denne saken handler om:

– The sky is the limit! Han er verdensmester nå, og vi har forhåpentligvis en utøver vi kan ha glede av i mange år fremover. Han er bare 21 år gammel, og så lenge ting blir gjort på riktig måte har vi noen som kan glede det norske folk i mange år, sier Thorkildsen til VG.

Hylles av tidligere vinnere: – Årets idrettsutøver!

Selv ble han olympisk mester i spyd som 22-åring. Han har ytterligere ett OL-gull i tillegg til to EM-gull og VM-gullet fra 2009 – det siste for norske før Warholm spurtet inn til seier i finalen av 400 meter hekk på Queen Elizabeth Olympic Park i går kveld.

Warholm feiet gullet med kjæresten i natt

Den seneste VM-medaljen i norsk friidrett ble tatt av Thorkildsen da han sikret sølv i 2011. De siste månedene har han hjulpet Warholm med styrketrening, og han beskriver unggutten fra Ulsteinvik slik:

– Han er ikke bare en vinnerskalle, men veldig utviklingsfokusert og flink til å tilegne seg kunnskap for å bli bedre i ting. Når vi jobber sammen, så vil han virkelig bli bedre og er ekstremt mestringsorientert. Han er veldig enkel å jobbe med, og morsom og jobbe med, roser Thorkildsen

– Hvordan kan du bidra til å følge ham opp videre?

– Jeg har en minimal posisjon i teamet. Jeg hjelper til med litt basistrening, og det er Leif Olav Alnes som styrer alt.

Se flere videointervjuer og live fra nattens gullfeiring på VG Sportens Facebook-side

– Men du slo jo også igjennom relativt ung og kan bidra med dine erfaringer der?

– Jada, og jeg vil bidra med det jeg kan. Men det er Leif Olav som gjør en fantastisk jobb her. Det resulterer vel i et VM-gull til Karsten i en alder av 21 år etter at de har jobbet sammen i et par år. Det er helt rått!

Warholm spurtet inn til VM-gull i griseværet: – Helt rått!

– Hva betyr dette for norsk friidrett?

– For ikke å ta noe bort fra de andre, så har norske utøvere gjort det ganske bra i det siste. Dette er toppen av kransekaka, men det er mye positivt om dagen. Det går i bølger, og den ser ut som den er på vei opp nå. Det blir mye morsomt fremover, og ikke bare med Karsten, lover Thorkildsen.

PS! I kveld skal Filip Ingebrigtsen løpe forsøk på 1500 meter, Hedda Hynne løper forsøk på 800 meter og Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøk på 5000 meter. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett