Hovedinnhold

Okparaebo før sesongdebuten: – Føler ikke noe press

<p>VM I SIKTE: Ezinne Okparaebo, her avbildet i NM i fjor, starter for alvor VM-oppkjøringen i helgen.</p>

VM I SIKTE: Ezinne Okparaebo, her avbildet i NM i fjor, starter for alvor VM-oppkjøringen i helgen.

Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Til tross for et trøblete 2016, så er det en avslappet og selvsikker Ezinne Okparaebo (29) som starter utendørssesongen i England i helgen.

Denne saken handler om:

Ezinne Okparaebo

  •   Født: 3. mars 1988.
  •  Høyde: 1,64 meter
  •   NM-titler: 12 på 100 meter – tre kongepokaler
  •   Personlige rekorder: 11,10 (100 m fra 2012, norsk rekord), 23,30 (200 m fra 2012, norsk rekord).

– Jeg har hatt et veldig bra seks ukers treningsopphold i USA, er helt skadefri og i form. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne å konkurrere, sier Okparaebo til VG.

Søndag skal hun løpe 100 meter på et lite stevne i Loughborough, halvannen times kjøretur fra London.

– Det blir mer som en treningskonkurranse for å forberede meg til duell med de tyske jentene i Weinheim 27. mai. Det er da det virkelig starter. Og så håper jeg å løpe på Bislett 15. juni, men det er ikke avklart, sier 29-åringen.

Les også: Okparaebo vraket fra landslaget

Hun skuffet stort i OL i fjor, og røk ut i det førsteforsøksheatet med skuffende 11.43, og i EM i juli ble det semifinale med 11.44. Så ble hun droppet fra landslagets satsing mot OL i Tokyo, og mistet økonomisk støtte.

– Hva kan man forvente av deg resultatmessig nå?

– Jeg er egentlig veldig avslappet nå, og jeg vil kjøre mitt eget løp. Jeg har hatt en god innendørssesong og det har sett bra ut på treing, så får vi se. Jeg koser meg mer og føler ikke noe press.

<p>NY TRENER: Jonas Dodoo og Ezinne Okparaebo avbildet etter det gode løpet på 60 meter i Polen i mars.</p>

NY TRENER: Jonas Dodoo og Ezinne Okparaebo avbildet etter det gode løpet på 60 meter i Polen i mars.

Foto: Privat

Okparaebo har bosatt seg i London, og trenes nå av briten Jonas Dodoo. Hun trener daglig sammen med den britiske duoen Daryll Neita og Imani-Lara Lansiquot. Førstnevnte tok bronse på 100 meter stafett Rio-OL og har en personlig rekord på 11.23. 19 år gamle Lansiquot er et stortalent som har personlig rekord på 11.39.

– Det er veldig bra å trene med de. Vi pusher hverandre, og jeg har en veldig god trener som jeg kommuniserer veldig bra med. Han er også veldig åpen for input fra meg. Jeg føler meg bedre enn på lenge, sier Okparaebo som har pers på 100 meter på 11,10.

Husker du denne? Ezinnes spektakulære trappehopp sett av millioner

Hun løp 60 meter på meget sterke 7,13 innendørs i polske Torun i februar – bare to hundredeler bak norsk rekord. Men en liten strekkskade ødela for innendørs-EM i mars. Nå håper hun på å spisse formen skikkelig inn mot VM på «hjemmebane» i London i august.

– Det er selvfølgelig VM som blir den store målsettingen – alt leder frem til det. Men jeg skal i første omgang ha fokus på å kose meg med de konkurransene jeg deltar i, forklarer Okparaebo som drar nytte av sin utdannelse innen markedsføring og jobber med gründerselskapet CarePacks som produserer «helsekost-snacks».

Hun er også engasjert i non-profit organisasjonen «Ezinne Athletics» som jobber med å få flere ungdommer med minoritetsbakgrunn inn i friidretten.

– Jeg trives veldig bra i London der jeg har fått en ny hverdag der jeg kombinerer jobb og trening. Det er fin avveksling å jobbe en del timer i uken. Jeg blir i London i overskuelig fremtid, forklarer Okparaebo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett