Hovedinnhold

I kveld kan Gatlin snyte Bolt for avskjedsgullet

LONDON (VG) Usain Bolt (30) er få timer unna sitt aller siste løp på toppnivå, men USA og Justin Gatlin (35) kan ødelegge festen igjen.

Denne saken handler om:

Det var lagt opp til en storstilt fest i London forrige helg, men i sitt siste individuelle løp ble Bolt slått av upopulære Gatlin, mannen som har vært utestengt for doping to ganger.

Bolt: Gatlin har sonet straffen

Også Christian Coleman kom foran Bolt på 100 meteren, og det internasjonale friidrettsforbundets storstilte Bolt-hyllest ble noe amputert.

Både ankermann Coleman og Gatlin er på USAs stafettlag, og alt ligger til rette for en dramatisk duell også i kveld. Kl. 20.50 i kveld smeller det.

Takket publikum igjen

Bolt gjorde i alle fall jobben i generalprøven. Han ledet Jamaica inn til en enkel finaleplass da han hadde siste etappe på 4 x 100 meter stafett. Med tiden 37,95 vant Jamaica sitt heat.

VG+: Bolt til VG: – Å dra til VM nå, handler om å si takk til fansen

– Det er ingen ord som kan beskrive hvordan jeg føler det. Jeg får så mye søtte fra publikum, og det setter jeg enormt pris på. Vi har unge løpere på laget, og dette handler bare om å gjennomføre løpet for dem, sier Bolt.

Sensasjon da Gatlin slo Bolt

<p>BOLT-RIVALER: Christian Coleman (t.v.) og Justin Gatlin var fornøyde etter generalprøven.</p>

BOLT-RIVALER: Christian Coleman (t.v.) og Justin Gatlin var fornøyde etter generalprøven.

Foto: Martin Meissner, AP

Det kokte som vanlig bra på Queen Elizabeth Olympic Park i London da Bolt ble presentert i formiddag. Og 30-åringen leverte. Han kan avslutte en av tidenes friidrettskarrierer med sin 20. gullmedalje i VM og OL.

Gullet er ikke garantert, men at det blir et voldsomt leven er det ingen tvil om.

– All energien jeg får fra publikum, det er herlig! sier Bolt.

Kommentar: Bolt tar farvel – hvem skal fylle tomrommet

Blake inn i finalen

Han fikk stafettpinnen på Micheal Campbell, og uten at han tilsynelatende trengte å bruke så mye krefter ble Canada og resten av konkurrentene parkert de siste 100 meterne.

– Vi har trent mye, men det ble likevel gjort noen feil. Yohan Blake kommer in i finalen, og det er definitivt bra, oppsummerer Bolt.

Blake og Bolt har blant annet tatt OL-gull sammen på stafett i Rio i fjor, og på samme arena i London for fem år siden.

Les også: Ble først nektet, så fikk Bolt rekordgaven

Men det var to nasjoner som hadde bedre tid i semifinalene. For i det andre heatet løp USA inn til 37,70. Justin Gatlin, som slo Bolt på 100 meteren tidligere i mesterskapet, løp den andre etappen.

Storbritannia hadde også bedre tid enn Jamaica med 37,76. Frankrike, Kina, Japan, Tyrkia og Canada er også klare for finalen.

Uansett kommer det til å være Usain Bolt som får oppmerksomheten.

PS! Tikjemper Martin Roe er den eneste nordmannen i aksjon i friidrett-VM i dag. Han avslutter med 1500 meter kl. 21.30 i kveld. I morgen skal Håvard Haukenes kjempe om medalje i 50 km kappgang (start 08.45), og så er Karoline Bjerkeli Grøvdal og Filip Ingebrigtsen finaleklare på henholdsvis 5000 meter og 1500 meter søndag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett