Hovedinnhold

Ezinne offer for britisk kaos

PENDLER: Ezinne Okparaebo (25), her i London-OL i fjor, satser på at hun kan fortsette å reise til Reina Reider utenfor London for å trene med amerikaneren og hans britiske sprintere.
PENDLER: Ezinne Okparaebo (25), her i London-OL i fjor, satser på at hun kan fortsette å reise til Reina Reider utenfor London for å trene med amerikaneren og hans britiske sprintere.
TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Ezinne Okparaebo (25) har falt mellom to stoler på grunn av et plutselig sjefsbytte i det britiske friidrettsforbundet.

- Det er litt kaos i det britiske forbundet. Det har påvirket meg også. Jeg har ikke kontroll over det, dessverre, sier Ezinne Okparaebo til VG.

Norges største sprinthåp i friidretts-VM 10. til 18. august var nær ved å gå til OL-finalen på 100 meter for ni måneder siden.

Reina Reider fikk stor del av æren for hennes nye personlige rekorder og oppsiktsvekkende utvikling. Da amerikaneren etter OL ble hyret som sprinttrener for det britiske forbundet, fikk Okparaebo ikke lenger lov til å være med i hans «eksterne» treningsgruppe.

Det så ut til å løse seg til beste for henne da svensk-kanadiske Peter Eriksson ble ansatt som sportssjef for det britiske friidrettsforbundet. Eriksson tiltrådte etter å ha gjort stor suksess som sjef for britenes Paralympics-satsing.

Nå er samarbeidet Reider/Okparaebo igjen satt på vent, fordi Eriksson etter bare fem måneder sa opp sin nye sjefsjobb av private årsaker.

- Det var tilfredsstillende for Ezinne med Reina i april. Nå må vi se på det med tanke på høsten og vinteren. Vi må sørge for at hun har et skikkelig opplegg rundt seg, sier Ronny Nilsen.

Han vil ta opp Ezinne-saken med det britiske forbundet under lag-EM i Gateshead 22. til 23. juni. Det er Peter Erikssons siste oppdrag før han reiser tilbake til familien i Canada, ifølge britiske medier.

Da overtar britenes såkalte prestasjonssjef Neil Black til over Moskva-VM.

Ezinne Okparaebo trener under Leif Olav Alnes, Olympiatoppens sprintekspert, mens hun oppholder seg i Norge.

I ettermiddag skulle hun ha sesongdebutert utendørs på Brandbu. Hun har imidlertid pådratt seg en forkjølelse og drøyer premieren til neste uke i Tyskland.

Om den heller ikke blir noe av, er Florø 8. juni og Bislett 13. juni neste datoer for start på 100 meter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett