Hovedinnhold

Christina Vukicevic trente med omstridt lege

** Friidrettspresident Svein Arne Hansen: - Dette vet vi ikke så mye om

TRENTE I SLOVENIA: Christina Vukicevic, her fra Bislett Games i 2011, hvor hun vant og satte årsbeste i verden, skal ha trent hos Srdjan Djordjevic under oppkjøringen til 2011-sesongen. Foto: Helge Mikalsen, VG
TRENTE I SLOVENIA: Christina Vukicevic, her fra Bislett Games i 2011, hvor hun vant og satte årsbeste i verden, skal ha trent hos Srdjan Djordjevic under oppkjøringen til 2011-sesongen. Foto: Helge Mikalsen, VG
Christina Vukicevic (25) skal ved flere anledninger ha trent hos den omstridte legen Srdjan Djordjevic i fjor.

Denne saken handler om:

Det sier den slovenske journalisten Jurij Zavrsnik til VG. Han jobber som friidrettsekspert i dagsavisen Ekipa og intervjuet Vukicevic i juni 2011. Da fortalte den norske hekkeløperen om hvordan hun hadde trent hos Djordjevic to eller tre ganger tidligere på året.

- Jeg har vært i Slovenia og Ljubljana mange ganger. Jeg liker byen. Faren min, som også er treneren min, har jobbet med Srdjan Djordjevic, og jeg har også trent der, siteres Christina Vukicevic til Ekipa.

Dopingspørsmål

Srdjan Djordjevic er den omstridte personen friidrettstrener Petar Vukicevic sendte flere e-poster til for ti år siden. Vukicevic kontaktet sin gamle venn med konkrete spørsmål om testosteron og veksthormoner - og effekten av disse.

OMSTRIDT: Legen Srdjan Djordjevic. Foto: Sportida
OMSTRIDT: Legen Srdjan Djordjevic. Foto: Sportida

Begge stoffene står på dopinglisten, og kommunikasjonen omtales som «unormal» av flere norske idrettstopper.

Fra før er det kjent at Olaf Tufte gjennomførte en fysisk test hos TMG-BMC, som er senteret til Djordjevic. Roeren skal ikke ha hatt kontakt med Djordjevic personlig.

I friidrettsforbundet kjenner de ikke til at Christina Vukicevic har trent med Djordjevic.

- Det vet vi ikke så mye om, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Fem e-poster

Han mottok i går ytterligere to e-postutskrifter med det som skal være korrespondanse mellom Petar Vukicevic og Djordjevic. Totalt sitter forbundet på fem e-poster. Disse har et innhold som gjorde at forbundet ba Antidoping Norge om å gjenoppta sin gransking denne uken.

Nå er Vukicevic på vei hjem fra Sør-Afrika for å gi sin versjon av saken. Han har hele tiden gitt uttrykk for at dokumentene friidrettsforbundet sitter på er forfalsket.

PS! Til Dagbladet i dag sier Petar Vukicevic' advokat Vidar Strømme at treneren ikke kjenner seg igjen i innholdet i e-postene som avisen har gjengitt. Strømme sier videre at Vukicevic mener han ikke har gjort noe galt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett