Hovedinnhold

Ben Johnson: - Tok ikke dop

Ben Johnson, den skandalerammede canadiske sprinteren som ble dopingtatt i OL i 1988, mener fortsatt han var uskyldig i doping.

Denne saken handler om:

BIFF: Ben Johnson var velbygd i sin storhetstid, men hevder han aldri har tatt noen ulovlige stoffer. Foto: Reuters
BIFF: Ben Johnson var velbygd i sin storhetstid, men hevder han aldri har tatt noen ulovlige stoffer. Foto: Reuters

Han ble tatt etter finalen på 100 meter, der han vant gullet. Dopingtesten han avla etter løpet viste at han hadde brukt anabole steroider, men Johnson har aldri innrømmet å ha gjort noe galt.
Han sier at han fortsatt ser på seg selv som klodens raskeste mann da han vant gullet i Seoul-OL på 9,87 sekunder, en tid og en rekord som ble strøket fra rekordbøkene etter dopingavsløringen.
- Folk kan putte saker og ting i maten din eller sabotere deg på andre måter, akkurat som det skjedde med meg i Seoul, sier Ben Johnson til BBC. Han påstår hardnakket at han ikke hadde brukt noen ulovlige midler før OL i 1988.
- Jeg er ingen jukser. Dessuten er det ingen kriminell sak å bruke doping. Det er bare det at i noen idretter er det forbudt, mens det i andre ikke er det. Fortsatt er det veldig mange mennesker i Canada som ser på meg som klodens raskeste mann, død eller levende, hevder Ben Johnson i intervjuet med BBC.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett