Hovedinnhold

Derfor publiserer VG Nett Sjöbergs påstander om overgrep

Alle store svenske medier omtalte onsdag innholdet i en ny bok, der den tidligere friidrettsstjernen Patrik Sjöberg forteller om seksuelle overgrep. VG Nett har valgt å gjøre det samme.

I boken «Det du inte såg» kommer han med påstander om sex-overgrep begått av hans stefar og trener, Viljo Nousiainenn.
Nousainen døde i 1999 og kan ikke svare på påstandene i boken.

Det har heller ikke blitt fremmet slike klager i offentligheten tidligere.

Det er ikke bare Sjöberg, men også én annen friidrettsutøver som kommer med de samme påstandene. Onsdag har også en tredje svensk friidrettsutøver stått frem og fortalt om hvordan treneren skal ha begått overgrep.

Det er i utgangspunktet både sjelden og oppsiktvekkende at mediene publiserer påstander som aldri vil kunne bli etterforsket og der den anklagede ikke kan forsvare seg.

Vi velger likevel å gjengi Sjöbergs versjon av hva som skal ha skjedd.

At en av Sveriges største friidrettsstjerner noensinne står frem og forteller om dette har i seg selv nyhetenes interesse.

Når anklagene fremmes i en bok og mot hans egen trener som har vært et stort navn i svensk friidrett, blir det også urimelig å ikke omtale hvem det er som anklages.

Det handler ikke om å dømme noen og Sjöberg sier også at hans hensikt med boken er å vekke debatt og å vise hva som kan skje i idrettslivet. Idretten er ikke unntatt offentlighetens søkelys og overgrep foregår selvsagt også der. Unge talenter befinner seg ofte selv i en spesielt vanskelig situasjon.

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett