Hovedinnhold

- Andreas er spent

Ville ikke kastet hvis NM var i dag

VANT I FJOR: Andreas Thorkildsen (25) vant spydkonkurransen i DN-gallaen med ny stadionrekord i Stockholm i fjro. I kveld er det om å gjøre at ryggen hans holder. Foto: Jan Johannessen
VANT I FJOR: Andreas Thorkildsen (25) vant spydkonkurransen i DN-gallaen med ny stadionrekord i Stockholm i fjro. I kveld er det om å gjøre at ryggen hans holder. Foto: Jan Johannessen
Andreas Thorkildsen (25) ville på grunn av ryggskaden ikke kastet spyd i NM hvis mesterskapet hadde vært i dag - og avreisen til Japan og VM hadde vært i morgen.


- Prioritet én er utøverens helse og VM i Osaka. Hvis han har smerter i kveld eller i morgen etter DN-gallaen, kaster han ikke i NM, sier sportssjef Ketil Tømmernes (35) i Norges Fri-Idrettsforbund. For å si det på en annen måte, er det bra at han får kastet i Stockholm i kveld i en slags god tid før VM-avreisen neste mandag, for å få sjekket hva ryggen hans tåler under ekstrem belastning. Hadde NM vært siste konkurranse før påfølgende dags avreise til VM, ville han ikke tatt sjansen på å «teste» den, forklarer friidrettssjefen.

Konsekvensen av Andreas Thorkildsens deltagelse i DN-gallaen på Stockholm stadion i kveld vil dermed bli helt avgjørende for hans forberedelser til spydfinalen i VM 2. september.

- Vi er spente. Andreas er spent, sier Tømmernes.

Satset alt

Arrangøren i Askim har satset alt på Thorkildsen som markedsfører av NM kommende helg. Men han reiser til Japan allerede dagen etter NM-konkurransen i spyd, og vil ikke risikere å måtte sitte 17 timer på fly med vond rygg - foran den nesten tre uker lange treningsleiren i Japan.

- Alle ønsker at han kaster i Askim, inkludert Andreas selv. Men skulle han få en smell i ryggen, sier Tømmernes - før han tar en tenkepause og tillegger «men nå er det umulig å si noe om utfallet».

- Han må kaste i Stockholm for å sjekke ryggen. Vi må innse at han har en rygg vi ikke helt vet status på, sier han. Thorkildsens prolaps plager ham ikke på trening. Men han har ikke kastet ett spyd siden Golden League og Super Grand Prix-stevnene i Roma 13. juli og Sheffield 15. juli. Da var det veldig vondt. Det er bare spydkasting som gir ham den smertefulle følelsen av å bli slått i ryggen med et balltre med kniver på, slik han uttrykte det etter Golden League-seieren i Roma.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett