Hovedinnhold

Zlatan (34) mener han aldri har vært bedre: – Jeg gjør det fantastisk bra

ENDELIG: Zlatan Ibrahimovic, mannen som alltid har blitt kritisert for at han ikke leverer i storkampene i Champions League, feirer 1-0-scoringen mot Chelsea på Parc des Princes. Han omfavnes av Maxwell, Thiago Motta og Marco Verratti.
ENDELIG: Zlatan Ibrahimovic, mannen som alltid har blitt kritisert for at han ikke leverer i storkampene i Champions League, feirer 1-0-scoringen mot Chelsea på Parc des Princes. Han omfavnes av Maxwell, Thiago Motta og Marco Verratti. Foto: FRANCK FIFE, AFP
Zlatan Ibrahimovic (34) fikk endelig hull på byllen mot «marerittmotstanderen» Chelsea. Etter kampen hyllet han seg selv.

– Jeg har aldri vært bedre før. Jeg gjør det fantastisk bra. Jeg har spilt 32 kamper, scoret 28 mål og hatt ti assists. Kanskje er det fordi jeg spiller under press, kontrakten min går jo ut om tre måneder, så kanskje burde det vært sånn hvert år? At man må vise at man fortsatt er i live, sier Zlatan i et Viasat Fotboll-intervju gjengitt av Aftonbladet.

FÅTT MED DEG KJEMPESKANDALEN? Fikk spørsmål om «Blanc suger Zlatan» – da svarte Aurier: «Han tar ballene hans, bror. Han tar alt»

– Vind i ryggen

Mot Chelsea var supersvensken god – og endelig scoret han mot laget han har hatt så mye trøbbel med de siste sesongene. PSG og Chelsea møter hverandre for tredje år på rad i Champions League.

I 2014 måtte han
ut med skade mot José Mourinhos menn. I fjor ble han utvist på Stamford Bridge. På det tredje skulle det altså skje – Zlatan sendte PSG i ledelsen med en frisparkkanon i går kveld. PSG vant kampen 2-1 etter at innbytter Edinson Cavani avgjorde på tampen

Zlatans 28. mål for sesongen, altså – ikke verst for en 34-åring.
Fraværet av Champions League-trofé hjemsøker den ellers så suksessfulle spissen. Før Chelsea-kampen hadde målmaskinen bare syv mål på 36 utslagskamper i Champions League, men formen hans denne sesongen tyder på at det er en statistikk som kan se bedre ut om noen uker. 

– Vi drar til London med vind i ryggen. Spiller vi som vi gjorde her i kveld, så er jeg ikke urolig i det hele tatt, sier Ibrahimovic. 

SUPERINNBYTTERENS REVANSJ: – Har vært en vanskelig periode for meg

– Dette er 50-50

Mer urolig er PSG-trener Laurent Blanc, som brukte pressekonferansen etter kamp til å kritisere UEFAs bortemålsregel.

– Det er klart at 2-1 ikke er en veldig stor ledelse. Å lede med ett mål etter kampen vi spilte, er ikke akkurat god uttelling. Det er et paradoks at man må være mest defensiv på hjemmebane for å unngå baklengsmål. Er det rettferdig at dette bortemålet teller dobbelt hvis det ender likt? Det er noe UEFA må reflektere over.

VG Sportens nye podcast:  Hør hvem de tror tar PL-tittelen her

Chelsea-manager Guus Hiddink har troen på avansement etter returkampen, som spilles på Stamford Bridge om tre uker.

– PSG har 15 eller 16 spillere av internasjonal klasse. Men til tross for det, ettersom vi har tre uker på å forberede neste kamp og får tilbake John Terry og en bedre Eden Hazard, har vi alle mulige sjanser i returkampen. Dette er 50-50, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball