Hovedinnhold

Thomas Myhre ferdig i Viking

Advokaten til VG Nett: - Han er klar for nye oppgaver

FERDIG I VIKING: Thomas Myhre er ferdig i Viking. Foto: Scanpix Foto: Scanpix
FERDIG I VIKING: Thomas Myhre er ferdig i Viking. Foto: Scanpix Foto: Scanpix
(VG Nett) Viking og Thomas Myhre har blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Denne saken handler om:

Vikings hjemmeside opplyser at partene har besluttet at det er best at man går hver sin vei. Egil Østenstad bekreftet dette da han møtte pressen på La Manga onsdag kveld, og ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer.

Tidligere denne uken hentet Viking-ledelsen inn advokathjelp etter at keeperveteranen Thomas Myhre ikke møtte opp på trening til avtalt tid, angivelig etter en tur på byen.

Les også:Myhre: - Alltid to sider av en sak

- Myhre har ikke fått sparken. Vi er enige om å avslutte arbeidsforholdet, hevder Østenstad.

Thomas Myhre sendte ut en pressemelding onsdag kveld, der han ønsker Viking lykke til videre og takker for åtte begivenhetsrike sesonger i Stavanger.

- Det har ligget i kortene siden før sesongoppkjøring at Viking FK så for seg en annen løsning mellom stengene enn meg, og det må jeg bare akseptere. Slike ting skjer daglig i fotballbransjen, og vil gjøre det i fremtiden også, skriver Myhre.

- Nå vil jeg i en kort periode bruke tid til å pleie familien. Jeg og min kone venter vårt tredje barn i løpet av kort tid. Jeg er på ingen måte skadet, og jeg holder formen ved like med egentrening. Jeg er klar for nye oppgaver, fortsetter keeperen.

Myhre-advokat Halstein S. Sjølie sier til VG Nett onsdag kveld at han var involvert i prosessen som endte med at Myhre onsdag ble løst fra kontrakten med siddisene.

Eliteguiden:Se Myhres karriere i tall her!

- Vi skilles som venner. Det ligger ikke noe dramatikk i dette. Thomas Myhre har spilt profesjonell fotball i 20 år, og har vært uvanlig lenge i Viking, sier Sjølie.

- Er Myhre fornøyd med denne utfallet i denne saken?

- Ja, dette er noe vi kan leve med.

- Klar for nye oppgaver

Advokaten sier at han ikke har inntrykk av at den tidligere landslagskeepere nå legger støvlene på hylla.

Les også:Myhre vrakes om Viking henter Udinese-målvakt

- Jeg tror han er klar for nye oppgaver, sier Sjølie, som ikke ønsker å gå inn på bakgrunnen for at partene nå skiller lag.

- Men den som har fulgt med i lokalpressen har vel fått med seg at Viking har vært på jakt etter ny keeper lenge. Det kom ikke som noen bombe at de ønsket å gjøre noe med den plassen.

Ifølge Stavanger Aftenblad skjedde episoden som har gjort at Myhre har havnet i unåde hos Viking-ledelsen under klubbens treningsleir i Marbella i januar.

Artikkelen fortsetter under bildet!

- PÅ KLUBBJAKT: Thomas Myhres advokat tror keeperen vil fortsette karrieren i en annen klubb. Foto: Scanpix
- PÅ KLUBBJAKT: Thomas Myhres advokat tror keeperen vil fortsette karrieren i en annen klubb. Foto: Scanpix


Spillerne fikk ifølge avisen lov til å ta seg en tur ut på byen fredag 22. januar, dagen før hjemreise. Kravet var at spillerne møtte til møte og trening før hjemreisen lørdag.

Les også:Landslagsspillerne slår ring om Myhre

Avisen skriver også at Myhre først kom til det planlagte møtet lenge etter at det hadde startet, og at han heller ikke gjennomførte treningen.

Hentet inn advokater

Trond Selvikvåg ble hentet inn som Vikings advokat.

- Dette er en personalsak, og derfor kan jeg ikke si så mye om den. Min jobb er å prøve å finne ut hva som har skjedd, sa Selvikvåg til VG Nett tidligere i dag.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Keeperveteranen har en annen versjon av hva som skjedde og hva som er årsaken til uteblivelsen. Myhre hentet inn Halstein S. Sjølie som advokat.

- Jeg kan bekrefte at jeg representerer Myhre i denne saken, men utover det kan jeg ikke bidra med noe på nåværende tidspunkt, sier Sjølie tidligere i dag.

Les også:Merker Hareides hardkjør på kroppen

36 år gamle Myhre har en lang karriere bak seg i inn- og utland. Han har spilt for blant annet Moss, Everton, Besiktas, Sunderland og Fredrikstad.

Thomas Myhre endte på 17. plass på VG-børsen i fjorårets sesong. Han noterte seg for et snitt på 5,39 poeng.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball