Hovedinnhold

Lekte seg til cupgullet

ULLEVAAL (VG Nett) (Bryne-Viking 0-3) Venstrefoten til Thomas Pereira var perfekt innstilt da Viking lekte seg til NM-gullet.

Denne saken handler om:

Video:
Intervju med helten Pereira
Intervju med Benny Lennartsson
Intervju med Tihinen og Nevland

Referat og bilder:
Bryne-Viking

Bryne fikk en marerittstart da keeper Roger Eskeland bokset ballen i eget nett etter fire minutter.

- Drømmestart for oss, sier Thomas Pereira til VG Nett. Backen slo corneren som endte med selvmål og 1-0 til Viking. Derfra så Pereira og Stavanger-laget seg aldri tilbake.

Etter 56 minutter serverte han Morten Berre, som styrte ballen opp i nettaket fra kloss hold. Etter 71 minutter var det Hannu Tihinen sin tur å nyte godt av venstrefoten til østfoldingen.

- Hattrick i cupfinalen?

- Det kan vel ikke akkurat kalles hattrick, men det er i alle fall lenge siden jeg har tre målgivende pasninger i en og samme kamp.

- Ingen dum kamp å gjøre det i?

- Nei, dette var helt perfekt. Men hele laget har æren for dette, sier en lettet og glad Pereira.

Mens det var glede i Viking-garderoben var stemningen en annen rett over gangen på Ullevaal.

- Den tidlige scoringen gjorde det tungt for oss, men Viking var best i 90 minutter. Det er bare å gratulere, sier Bryne-trener Reine Almqvist.

Tihinen-revansj

For ett år siden ble det selvmål og cupfinalenederlag for Hannu Tihinen mot Odd. Søndag var det duket for finsk revansj.

- Deilig, sier Tihinen til VG Nett. Stopperen spilte en stor kamp, og trener Benny Lennartsson er nå sikker på midtstopperen forsvinner.

- Erik Nevland sa at det var han som scoret 3-0-målet?

- Det er vanskelig å si, men jeg hadde i alle fall en touch på ballen, sier Thinien. Da Erik Nevland hadde sett TV-bildene skiftet han oppfatning.

- Det var nok knyttneven til Roger Eskeland som traff meg i bakhodet og ikke ballen.

Tihinen-skryt

- Hvis det var noen klubber som så han her i dag, så blir han vel solgt ganske snart, sier Benny Lennartsson om Tihinen, som trolig ender i tysk fotball om kort tid.

Lennartsson var svært lettet og utmattet etter at seieren var i boks.

- Å tape mot Bryne, og en annen svensk trener ville vært dobbelt jævlig, sier svensken.

- Når jobben er gjort, føler jeg meg ganske tom. Den store gleden er ikke kommet, sier Benny, som forsikrer at den kommer i løpet av kvelden.

Viking spilte sin tiende cupfinale, forrige seier kom i 1989 etter omkamp mot Molde.

For Bryne var det den andre Ullevaal-finalen. I 1987 vant laget over Brann. Jærbuene skal nå forberede seg til sesongens to viktigste kamper - kvalifiseringen til fornyet eliteserie-kontrakt mot Ham-Kam.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball