Hovedinnhold

Jonevret vil kvitte seg med Viking-spillere

OPPRENSING: Kjell Jonevret ønsker seg nytt blodd på Viking Stadion, men må først rydde opp i egne rekker. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
OPPRENSING: Kjell Jonevret ønsker seg nytt blodd på Viking Stadion, men må først rydde opp i egne rekker. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
(VG Nett) Viking-trener Kjell Jonevret ønsker seg nye spillere når overgangsvinduet åpner 1. august, men innser det blir vanskelig med hele 34 spillere under kontrakt.

Denne saken handler om:

Svensken gjør det klart overfor VG at han synes antallet er høyt. Altfor høyt.

- Jeg er veldig overrasket over den innkjøpspolitikken som er ført i denne klubben de siste årene. Jeg savner en tråd i arbeidet. Det er kjøpt noen dyre spillere, men først og fremst mange spillere. Å ha så mange på lønnsbudsjettet setter naturligvis begrensninger for handlefriheten. Der har vi en jobb å gjøre framover, sier svensken til VG Nett.

Nevland og Skogseid

Riktignok er noen av de 34 spillerne såkalte rekrutteringsspillere i alderen 16-19 år, men de spiser fortsatt av samme lønningspotten som alle andre spillere. I A-stallen har klubben akkurat nå 26 spillere under kontrakt.

- Det er en del av dem som har utgående kontrakter. Akkurat nå har vi altfor mange alternativer på de ulike posisjonene. Jeg vil gjerne gjøre noe på overgangsmarkedet i sommer, men da må jeg få ut litt folk, sier Jonevret til VG.

Les også: Veton Berisha sørget for Jonevrets første

Blant spillerne med utgående kontrakt er Erik Nevland, Vidar Nisja, Håkon Skogseid, Arild Østbø, Björn Andersson, Eirik Jakobsen og Ole Marius Aasen. I tillegg er flere av rekruttspillerne på utgående kontrakt.

Viking har allerede kvittet seg med Nery Cardozo som var på lån fra Paraguay.

I tillegg ønsker klubben å selge landslagsduoen Valon Berisha og Rune Almenning Jarstein - uten å ha vært i nærheten av å lykkes så langt.

Leter etter assistent

Treneren ønsker ikke å kommentere interessen for Moldes Makhtar Thioune, som var en av de mest framtredende spillerne under Jonevrets regjeringstid i klubben.

- Det er ikke sikkert Molde vil gi fra seg noen spillere. De fikk noen skader i forrige kamp, og skal i høst spille europacup i tillegg til at de jobber med å forsvare seriegullet, sier Jonevret, som heller ikke har klart å sikre seg en ny, permanent assistenttrener etter at Erling Moe, hans assistent i Molde, takket nei.

- Jeg har spilt inn noen navn til styret i Viking. Det er viktig at klubben får ta den beslutningen. Ingen blir uansett ansatt før kampen mot Molde lørdag, sier Jonevret.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal Kenneth Storvik, tidligere spiller i Viking, være en het kandidat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball