Hovedinnhold

- Feige Bryne ødela finalefesten

ULLEVAAL (VG) Kampens eneste gode spiller, Thomas Pereira (28), gir Bryne skylden for at cupfinalen ble et gjesp - og aldri noen fotballfest.

Denne saken handler om:

Vikings venstreback ble en slags matchvinner ved å være nest sist på samtlige tre mål. Men det var nesten alt som skjedde i en av historiens kjedeligste og mest sjansefattige finaler.

Pereira legger skylden på det defensive Bryne-laget. Han mener den baktunge 4-5-1-formasjonen til naboen fra Jæren drepte håpet om en fartsfylt, underholdende og sjanserik kamp.

- Se på hvordan de spilte. De fikk vel knapt en corner - og det sier sitt. Det ble veldig vanskelig for oss å trenge gjennom et så defensivt 4-5-1, sier Sarpsborg-gutten.

Han mener Bryne spilte altfor feigt - og kan ikke skjønne hvorfor motstanderen ikke satset mer offensivt etter Vikings tidlige ledelse. Bare fire minutter var gått da keeper Roger Eskeland bokset Pereiras presise corner i eget mål.

Likevel maktet ikke Bryne å skape en eneste målsjanse i løpet av kampen.

- De kan skylde seg sjelv. At de fortsetter så defensivt - selv om vi leder 1-0 - er veldig rart. De var så feige at vi bare kunne stå og trille ballen i den bakerste fireren, sier Thomas Pereira.

Spesielt var første omgang en søvndyssende affære. Bortsett fra 1-0-scoringen - som strengt tatt ikke var noen målsjanse i det hele tatt - skapte hverken Bryne eller Viking noe som helst.

Defensiv trygghet

Benny Lennartsson var heller ikke sen med å utpeke Bryne som festbrems. Da VG ba de to trenerne forklare hvorfor det ble så sjansefattig, svarte Viking-treneren kontant:

- Har du sett noen sjanserike kamper med et lag som spiller 4-5-1?

- Det norske landslaget har spilt sånn i ti år . . .

- Ja, og da er det omtrent bare blitt skapt sjanser på dødball. Det er veldig vanskelig å spille mot 4-5-1. Det er vanskelig å få tempo i spillet, og man får kontringer imot om man mister ballen, mente Lennartsson.

Bryne-trener Reine Almqvist mener han ikke hadde noen annen mulighet enn å prioritere defensiv trygghet.

- Jeg var ganske sikker på at vi ikke kunne spille 4-4-2. Viking er i bunn og grunn et bedre lag enn oss. Skulle vi slå dem, måtte vi ha voldsom aggressivitet, vilje, innstilling og tøffe taklinger. Vi spilte bra i forsvar, men var forferdelig dårlige i pasningsspillet, sier Almqvist.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball