Hovedinnhold

Vegakameratene ble historiske

FORNØYD: Thomas Klaussen (t.h.) er fornøyd med innsatsen til Vegakameratene i UEFA-cupen. Her med trener Kai Bardal og bror Jan Are Klaussen. Foto: Jonas A. Holberg
FORNØYD: Thomas Klaussen (t.h.) er fornøyd med innsatsen til Vegakameratene i UEFA-cupen. Her med trener Kai Bardal og bror Jan Are Klaussen. Foto: Jonas A. Holberg
(VG Nett) Med ett poeng i hovedrunden i UEFA-cupen i futsal ble Vegakameratene i dag historiske.

- Vi var nære tre poeng også, men er godt fornøyd med ett. Det viser at vi hadde noe i hovedrunden å gjøre, og det var moro å få prøve seg på dette nivået, sier spiller Thomas Klaussen til VG Nett.

Mens det er tynt med norske innslag i Champions League og Europa League i fotball, har Vegakameratene de siste dagene spilt gruppespillet i futsalens svar på Champions League.

- Vi spilte på høyde med lagene vi møtte, kanskje med unntak av den første kampen, det er utrolig hva vi har klart å få til på kort tid. Vi er en gjeng med amatører, som kun har spilt på hobbybasis, selv om det har blitt mye mer profesjonelt nå. Dette er større enn hva folk tror, fortsetter Klaussen.

Historisk poeng

Etter å ha tapt de første to kampene i gruppespillet, møtte Vegakameratene i dag gruppevinner Chatelineau fra Belgia.

Etter å ha fått en marerittstart, snudde Klaussen og Christopher Moen kampen, før belgierne utliknet like før slutt. Dermed tok de det første poenget et norsk lag har tatt i turneringen.

- Dette er en meget sterk prestasjon av Vegakameratene, som bare er sekunder unna å slå puljevinneren. Etter å ha tapt klart i første kamp mot tsjekkiske Era-Pack Chrudim, har de klart å løfte nivået sitt betraktelig. De spiller faktisk jevnt mot topp europeisk motstand i de to siste kampene. Jeg er mektig imponert, sier prosjektlederen for futsal i Norges Fotballforbund, Erik Bergsland, ifølge NTB.

Vegakameratene endte sist i sin gruppe, og er ute av årets UEFA-cup.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball