Hovedinnhold

Vålerengas nye Skeid-stjerne

Dawda Leigh imponerte i hjemmedebuten

ULLEVAAL (VG Nett)(Vålerenga - Aalesund 1-1) I fjor var det Moa, i år kan det bli Dawda Leigh (22). Vålerenga kan ha funnet billig gull hos naboen Skeid igjen.

Denne saken handler om:

VGTV:Se høydepunktene her!

22 år gamle Leigh spilte en meget god kamp på høyrekanten til Vålerenga, la opp til Bengt Sæternes' mål og var ett av få lyspunkter hos Oslo-klubben.

VGTV:Andresen: - Stor framgang!

- Jeg vet ikke om jeg var banens beste, men synes det gikk greit. Å bli Vålerenga-spiller har vært drømmen min, og det var utrolig morsomt å debutere foran Klanen, sa Dawda Leigh til VG Nett etter uavgjort mot Aalesund.

VG Debatt:
"Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; denne spilleren er uhyre spennende!"
Diskutér Dawda Leigh her!

Stolt over Moa

- Kan du bli en ny Moa?

- Det han gjorde i fjor var som en drøm. Jeg går ikke rundt og tror det kan skje med meg, men en kan jo alltids håpe. Jeg var stolt og glad da Moa gikk fra Skeid til Vålerenga. Nå er jeg bare glad for at jeg har gått samme vei, sier Leigh.

VGTV: Rekdal: - Kanskje er vi litt heldige

- Hva synes du om krisestemningen som er blitt skapt rundt Vålerenga?

- Det er noe helt nytt for meg. At det kommer 20 journalister på trening etter bare ett tap er vilt, men jeg føler ikke noe ekstra press - jeg har ingenting å tape, sier en offensiv Dawda.

I Skeid kunne han spille strålende kamper, men ingen brydde seg. Nå er hverdagen en annen for unggutten.

Fjerner presset

Leigh fikk masse ros av trenerne sine etter kampen. Manager Martin Andresen er bevisst på å ta presset vekk fra de yngste spillerne på laget.

- Dette er nytt for disse gutta, men de er offensive i hodet. Vi som har vært på ting før må ta ansvaret og presset, det skal Dawda og de andre slippe, sier Martin Andresen.

Dawda Leigh får tidsnok press på seg, og det kan meget vel skje i Vålerenga allerede i år. Ett poeng på to kamper er ikke godt nok for omgivelsene.

- Jeg er enig i at Dawda var god. Jeg synes generelt mange var gode og prestasjonene er jeg fornøyd med - bare ikke resultatet, oppsummerte trener Tor Ole Skullerud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball