Hovedinnhold

Vålerenga vant La Manga Cup

FORNØYD: Andreas Nordvik gleder seg over årets første Vålerenga-trofé, og har tro på at flere skal komme. I bakgrunnen sees en fornøyd mediesjef i Vålerenga, Lasse Vangstein. Foto: Marius Vik
FORNØYD: Andreas Nordvik gleder seg over årets første Vålerenga-trofé, og har tro på at flere skal komme. I bakgrunnen sees en fornøyd mediesjef i Vålerenga, Lasse Vangstein. Foto: Marius Vik
LA MANGA CUP (VG Nett) Vålerenga sørget for årets første triumf, og nå kommer også forsterkningene som supporterne har etterlyst.

Denne saken handler om:

- Dette er årets første, men ikke årets siste trofé, lover Vålerenga-stopper Andreas Nordvik etter at Vålerenga vant La Manga-turneringen.

Mens Nordsjælland og Viking hadde store problemer med å finne veien fra straffemerket til nettmaskene tidligere i dag, satte Dnipro og Vålerenga hele 17 av 20 straffespark på rett sted.

I en tøff kamp trakk Vålerenga til slutt det lengste strået, og kunne dermed stikke av med trofeet som viser at de var det beste laget på den spanske østkysten.

- Dette er årets første, men ikke årets siste trofé, sier Vålerenga-stopper Andreas Nordvik med et fornøyd smil om munnen.

To signeringer på to dager

Vålerenga har hatt en jevn stigning under sitt La Manga-opphold, og med to, nye spillere i Joachim Thomassen og Marcus Pedersen på plass i løpet av det siste døgnet, begynner også laget å ta form.

- Jeg synes det ser veldig spennende ut. Dette viser at det jobbes bra på Valle, og nå kan vi forhåpentligvis være med og slåss om det vi har satt oss som mål, sier Nordvik.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IMPONERTE: Gudmund Kongshavn redder sitt første av to straffespark mot Dnipro. Foto: Marius Vik
IMPONERTE: Gudmund Kongshavn redder sitt første av to straffespark mot Dnipro. Foto: Marius Vik


Martin Andresen liker også det han ser, og spesielt defensivt er han fornøyd med Oslo-lagets utvikling.

- Vi har hatt bra kontroll bakover her, og ikke sluppet inn noen mål - noe vi må si oss godt fornøyd med.

Kongshavn holdt nullen

Mannen som skal ha mye av æren for det, heter Gudmund Kongshavn, er 21 år. Foreløpig står han med sin ene seriekamp for Vålerenga, hjemme mot Odd for tre år siden, men innsatsen på La Manga viser at det kan bli flere.

- Jeg er i alle fall kjempefornøyd med å holde nullen her nede, og føler jeg har hatt en bra utvikling selv om Lars (Hirschfeld) nok fortsatt er førstekeeper.

Det bekrefter også Martin Andresen, samtidig som han etter Dnipro-kampen bekreftet at Marcus Pedersen er klar for Oslo-laget, forutsatt at han består den medisinske testen.

- Vi får ham på lån frem til august, og så har vi opsjon på kjøp til en overkommelig pris, sier Vålerenga-treneren til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball